La 8a Marxa Cicloturista Montsec-Montsec arriba al miler d’inscrits amb el suport de la Diputació de Lleida

Marxa_Montsec_montsec_001_SLI

Presentació de la vuitena edició de la Marxa Cicloturista del Montsec-Montsec a la Diputació de Lleida

 

Tindrà  lloc el 21 de maig a Balaguer i els organitzadors esperen participants de procedents de tot Catalunya, l’Aragó, el País Basc, França i Andorra

La vuitena edició de la Marxa Cicloturista del Montsec-Montsec arriba aquest any a la 8a edició amb la previsió de superar el miler de participants procedents de Catalunya, l’Aragó, el País Basc, França i Andorra que participen a la Marxa. Així ho han indicat els organitzadors de la marxa que se celebrarà el pròxim 21 de maig a Balaguer i que s’ha presentat quest dilluns a la Diputació de Lleida.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat, Josep Ramon Ibarz; del president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus, i del vicepresident del Club, Jordi Ribalta.

El diputat Josep Ramon Ibarz ha destacat la bellesa del paisatge del Montsec com un dels grans atractius pels amants del cicloturisme. Així doncs, ha afirmat que aquestes proves esportives es complementen amb la riquesa natural i patrimonial del territori, motiu pel qual la Diputació de Lleida dóna el seu suport  a través del Patronat de Turisme i la marca Ara Lleida.

Els organitzadors pretenen que la marxa aplegui els amants del cicloturisme i esdevingui una de les més ben valorades del calendari català que compta amb 23 marxes organitzades arreu de Catalunya per la FCC.

Una de les novetats d’aquesta edició és el canvi en la denominació dels tres recorreguts per tal de donar-li una vessant més actual i adaptada al llenguatge cicloturista. A partir d’ara, els recorreguts passaran a dir-se: Gran Fondo, Medio Fondo i Challenge:

    • GRAN FONDO: 190 km i 3.300 m desnivell: Balaguer-Gerb-Vilanova de la Sal-Avellanes-Port d’Àger-Àger-Congost de Terradets-El Pont de Barcedana- Masos de Llimiana-Gavet de la Conca-Sant Salvador de Toló-Coll de Comiols-Montargull-Alentorn-Vilanova de Meià-Collada d’Hostal Roig-Sant Miquel de la Vall-Sant Martí de Barcedana- El Pont de Barcedana-La Baronia de Sant Oïsme-Alt de Fontllonga-Camarasa-Balaguer.
    • MEDIO FONDO: 140 km i 2.050 m desnivell: Balaguer-Gerb-Vilanova de la Sal-Avellanes-Port d’Àger-Àger-Congost de Terradets-El Pont de Barcedana- Masos de Llimiana-Gavet de la Conca-Sant Salvador de Toló-Coll de Comiols-Montargull- El Pont d’Alentorn – Artesa de Segre-Cubells-Balaguer.
    • CHALLENGE: 80 km i 1.300 m desnivell: surt de Balaguer (Gerb) passa per Les Avellanes, Àger, la Baronia de Sant Oïsme, Camarasa i finalitza a Balaguer

El president del Club Ciclista Balaguer, Sisco Caus, ha volgut destacar que aquesta és una marxa no competitiva i molt compromesa amb la seguretat dels cicloturistes.

A més, Sisco Caus ha assegurat que la Marxa Montsec-Montsec està totalment consolidada i equiparada a les marxes de més alt nivell. Des del 2004, forma part del calendari “Cycling for all” de la UCI (Union Cycliste Internationale). Així mateix, forma part del calendari de cicloturisme de la RFEC (Rel Federación Espanyola de Ciclismo) i també forma part del calendari Donabike creat per fomentar la participació femenina.

Així mateix, els responsables del Club Ciclista Balaguer atribueix la bona acollida de la Marxa al fet que el recorregut travessa els espais neuràlgics del Montsec: el port d’Àger, el coll de Comiols, la collada d’Hostal Roig i el coll de Fontllonga. Així com els serveis que s’ofereixen abans i després de la marxa: una bona zona d’aparcament propera al punt d’arribada i sortida (pavelló poliesportiu de Balaguer), els avituallaments, els serveis del pavelló i un programa d’activitats pels acompanyants amb una visita guiada per la ciutat oferta per un tècnic de l’Ajuntament.

La Montsec-Montsec compta amb 140 voluntaris per col·laborar en el bon funcionament de la marxa cicloturista, sense els quals no seria possible la seva existència.

 

Lleida, 9 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat