La 7a Fira d’Algerri promocionarà la producció agroalimentària local i els hàbits saludables

Se celebrarà el dia 2 de juny amb la presència d’oficis tradicionals i un mercat artesà

El vicepresident cinquè en funcions de la Diputació, Enric Mir, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la 7a Fira d’Algerri, que se celebrarà el dia 2 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde en funcions d’Algerri, Miquel Plensa; i del membre organitzador de la Fira, Jesús Brufal.

La 7a edició de la Fira d’Algerri tornarà a posar l’èmfasi en la promoció econòmica dels productors agroalimentaris locals i de l’entorn, així com en mostrar les potencialitats turístiques del municipi, el medi natural i les diverses activitats lúdiques i esportives que s’hi celebren.

Enric Mir ha explicat que a través de la fira s’incorporen les tradicions i que això ajuda a posar en valor aquest tipus d’activitats fent-les compatibles amb la promoció dels productors locals.

En aquest mateix sentit s’ha expressat Miquel Plensa, que ha remarcat la importància de potenciar l’esforç que aquests productors locals fan per a la promoció i desenvolupament del municipi.

Per la seva banda, Brufal ha dit que, per les característiques dels dotze manufacturers del municipi, allò que s’ofereix és un producte minimalista, de proximitat i al detall.

La fira –que se celebrarà en jornada de matí i que espera superar els 1.000 visitants– obre també les seves portes a activitats enfocades a la temàtica del treball tradicional i manufacturer del camp. Es vol recordar com es produïa abans i com ha canviat tecnològicament l’aposta agrícola, les noves normatives i els canvis de mercat.

D’altra banda, està prevista una demostració d’esquilada d’ovelles, un taller d’esmorzar saludable a càrrec de la productora de llet ecològica de l’empresa Païsa, Marta Rovira; l’espectacle itinerant ‘MiratJazz de Nova Orleans’; i un taller d’elaboració de gelats saludables a càrrec de Montse i Teresa Carles, veïnes del municipi.

Destaca també el mercat artesà i la 6a Trobada de Puntaires, a la qual ja s’han apuntat prop de 150 persones. Alhora, la producció alimentària s’impulsa amb la celebració del 2r Concurs de Panadons.

A més, la Fira d’Algerri oferirà un espai infantil i la visita al Molí d’Oli Magrí, i es podrà gaudir dels ornaments dels habitatges que participaran en el 3r Concurs de Finestres i Balcons Florits, en el qual s’espera que hi prenguin part uns 15 balcons.

Podeu trobar més informació al web: http://www.algerri.com/7a-fira-dalgerri/.

Lleida, 30 de maig de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat