La 6a Marxa-Trail Les Peülles 54 oferirà tres recorreguts el diumenge 13 amb la col·laboració de la Diputació de Lleida

PEÜLLES-WEB

PEÜLLES-SLI

Els participants podran optar entre les distàncies habituals de 54 i 34 kilòmetres i la novetat d’enguany, els 12 kilòmetres

El recorregut llarg tindrà la particularitat que passarà pel Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la 6a Marxa-Trail Les Peülles 54, que se celebrarà diumenge 13 de maig pels pobles de Les Avellanes, Vilanova de la Sal, Santa Linya i Tartareu amb una previsió de participants superior als 300.

La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, Miquel Marcelino; de la regidora Mercè Badia; i de Lluís Garrofé, del Club Excursionista de Les Peülles del Montsec. En la seva intervenció, Sabarich ha agraït la feina del club i de la trentena de voluntaris que col·laboren en la jornada i que li atorguen “autenticitat”. Gràcies a tots ells, ha insistit Sabarich, es pot organitzar una cita que per a la Diputació suposa “una eina” per tal de promocionar el territori, del qual la corporació n’és “un altaveu”.

En aquesta edició, com en l’anterior, els més de 300 participants que els organitzadors preveuen podran optar entre una ruta de 54 kilòmetres amb 1.691 metres d’ascensió acumulada) i una altra de 34 i 1.068 metres d’ascensió. Ambdós circuits passen pels quatre pobles, combinant pistes i camins forestals (60 per cent del recorregut) i corriols (40 per cent), i oferint unes vistes espectaculars, a més d’estar inclosos dins la Lliga de la Noguera de Curses de Muntanya. La novetat d’enguany serà una ruta de 12 kilòmetres a Les Avellanes, amb 345 metres d’ascensió acumulada. Les tres rutes són circulars i es poden fer caminant o corrent.

El punt comú de sortida serà la pista poliesportiva de Les Avellanes, des d’on s’iniciaran les rutes de manera esglaonada: a les 7.30 hores, els 54 kilòmetres, a les 7.40 els 34, i a les 9.30 els 12 kilòmetres. El preu de les inscripcions inclou esmorzar, dinar, avituallaments, samarreta tècnica i servei de fisioteràpia a l’arribada.

El Centre Excursionista Les Peülles del Montsec es va posar en marxa gràcies a una iniciativa d’un conjunt de veïns dels pobles atrets per l’esport i per la natura. Va ser a partir d’aquesta inquietud que es va organitzar aquesta marxa que té com a objectiu donar a conèixer la bellesa de la comarca a través d’itineraris únics de diverses dificultats envoltats de diferents paisatges, fonts i monuments, així com recuperar molts camins de ferradura que ara ja estan en desús.

Podeu consultar més informació de la Marxa-Trail Les Peülles 54 a: http://www.peullesdelmontsec.com/.

 

 

Lleida, 3 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat