La fira aplegarà una cinquantena d’expositors i productors tant de conserva dolça com salada
Es potenciarà el lema “Conserva, conserva’t” i s’oferiran tallers de cuina, demostracions, xerrades i una mostra de comerços locals, a més d’un concurs a la millor conserva o melmelada
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la 6a Fira de la Conserva i Productes de Proximitat de Bellpuig, que tindrà lloc el cap de setmana de l’11 i 12 de novembre, i de les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, que es faran del 6 al 9.
L’acte ha comptat amb la participació de la diputada Rosa Maria Mora; de Salvador Bonjoch, alcalde de Bellpuig; de Ramon Gassó, regidor de Comerç, i de Ramon Torres, regidor d’Agricultura.
En la seva intervenció, Rosa Maria Mora ha destacat que “sempre és un plaer presentar fires del nostre territori”, a les quals des de la Diputació “sempre es busca donar suport, perquè al cap i a la fi ajuden la gent del territori a oferir els seus productes”. En el cas de la Fira de la Conserva, es tracta d’un producte que, “gràcies a la transformació, adquireix un valor afegit en forma de nou producte del qual en podem gaudir tot l’any tal com feien els nostres pares i avis”. Una fira, han recordat els organitzadors, que ha optat per créixer en qualitat més que en qualitat i que enguany comptarà amb una cinquantena d’expositors.
La Fira de la Conserva i Productes de Proximitat és una iniciativa que aplega en un únic espai expositors i productors tant de conserva dolça com salada, a més d’altres productors alimentaris de les comarques lleidatanes que volen donar a conèixer el seu producte de proximitat. La fira s’articula en tallers de cuina, demostracions culinàries, xerrades, una mostra de comerços locals i una zona per als més petits amb un parc infantil i tallers, tot plegat ubicat al pavelló poliesportiu de Bellpuig. La fira se celebrarà durant la tarda del dissabte 11 de novembre i durant tot el diumenge 12.
Entre les novetats més destacades per enguany, hi ha la cúpula de productes agroalimentaris de Gustum, un concurs en què es premiarà la millor conserva o melmelada de l’any i, sobretot, la potenciació d’una línia que, sota el lema “Conserva, conserva’t”, ja es va emprendre l’any passat, consistent en posar de relleu les conserves com a via per tenir una alimentació sana, és a dir, per ‘conservar-se’ millor fent, a més, activitat física. En aquest sentit, enguany destaquen diferents xerrades a càrrec d’experts en aquesta matèria, com Xevi Verdaguer, fisioterapeuta i especialista en posturologia, osteopatia i acupuntura; Anna Troncoso, especialista en cardiologia; Helena Farràs, assessora en lactància; i Astrid Barqué, llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport. També es faran diferents activitats en què el vessant físic serà el protagonista.
Pel que fa a les Jornades Tècniques de la XXXI Setmana Agrària, estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Bellpuig, la Llotja de Bellpuig i l’Oficina Comarcal de l’Urgell del DARP. Són de les més veteranes de la demarcació i es faran del 6 al 9 amb una temàtica força variada i la participació, entre altres, de Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida; Jordi Vidal, secretari tècnica de JARC; Andreu Serés, doctor en biologia; Antoni López, de l’IRTA; Alba Pons, advocada especialista en dret català; i Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.
Lleida, 2 de novembre de 2017
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat