La 5a Volta al Pantà d’Utxesa espera més de mig miler de participants diumenge vinent amb el suport de la Diputació de Lleida

La prova, puntuable per a la Lliga Ponent Eurosomni, es desenvoluparà sobre dues distàncies, els 10 i els 6’5 quilòmetres, a més d’oferir curses infantils

La Diputació de Lleida ha estat aquest dimarts l’escenari de la presentació de la cinquena edició de la Volta al Pantà d’Utxesa, que se celebrarà el diumenge 25 de febrer dins la Lliga Ponent Eurosomni i que espera més de mig miler de participants.

La presentació ha comptat amb la participació de la vicepresidenta segona de la Diputació, Rosa Pujol, i de representants dels tres ajuntaments organitzadors: Joan Carles Miró, alcalde de Torres de Segre, i Joan Companys, director executiu de la Volta i regidor d’Esports i d’Educació de l’Ajuntament de Torres de Segre; Jaume Revés i Sergi Almacelles, alcalde i regidor d’Esports de Sarroca de Lleida; i Abel Mestre, regidor d’Esports i Joventut d’Aitona, a més de Xavi Thai, tècnic i assessor esportiu, i de Joan Segura, representant territorial d’Esports de la Generalitat.

En la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat que es tracta d’una prova atlètica “ja consolidada” i que té la virtut de “vendre el nostre territori” gràcies a “l’esforç dels tres municipis que s’hi impliquen”, donant a conèixer un entorn natural únic d’alt interès dins del Baix Segre con és Utxesa. En aquest sentit, Joan Companys ha remarcat que la cursa “no seria possible sense la col·laboració de prop de 130 voluntaris de les tres poblacions”.

La prova es desenvoluparà sobre dues distàncies, els 10 i els 6,5 kilòmetres, sobre un circuit que serà en un 70 % de terra i en un 30 % d’asfalt. La sortida de la prova llarga es donarà des del punt d’informació d’Utxesa a les 10.00 hores, i la de la curta a les 10.10 hores. A les 12.00 hores, es farà l’entrega de trofeus i hi haurà diferents sortejos, donant pas a continuació a les curses infantils.

Com ja es va fer l’any passat, els interessats en fer una tirada de 20 kilòmetres com a preparació per a la Marató de Barcelona, poden anar-hi a les 8.30 h a recollir el dorsal i poden fer el recorregut de 10 kilòmetres abans de la cursa, on estaran guiats per unes bicicletes davant i darrere.

L’organització ha previst tota mena de serveis, com ara un punt d’avituallament d’aigua al kilòmetre 5, a més d’aigua, isotònic, cervesa, vi i beguda amb gas a l’arribada, on també hi haurà esmorzar popular i degustació de productes de la zona. També es disposarà d’assistència sanitària fixa i massatges al punt d’arribada i de dues bicicletes per al circuit durant la cursa, a més de servei de monitors per als més menuts, guarda-roba i guarda claus al punt d’informació d’Utxesa.

Podeu trobar més informació sobre la Volta al Pantà d’Utxesa a: http://www.voltapantautxesa.com/.
Lleida, 20 de febrer de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat