La 5a Montpedró Trail traça el seu recorregut pels voltants de l’embassament de Santa Anna

La cursa se celebrarà el 5 de maig amb distàncies de 32, 18 i 8 km

El vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la cinquena edició de la cursa Montpedró Trail d’Ivars de Noguera, que se celebrarà el dia 5 de maig. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Maria Mangues; els membres de l’organització, Ivan Sabaté i Carles Sarroca; i l’assistència del president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a Lleida, Eduardo Serrano.

La cinquena edició de la Trail de Montpedró és una cursa de muntanya pels voltants de l’embassament de Santa Anna que consta de tres circuits, un de 32 km amb un desnivell positiu de 1.500 metres, que porta el mateix nom que la cursa ‘Montpedró’; un de 18 km i un desnivell positiu de 800 metres, que porta per nom ‘La Roia’, i un altre de 8 km, amb un desnivell positiu de 150 metres, anomenat ‘La Seroneta’. Els participants arribaran fins a l’Ermita de Sant Salvador, amb sortida i arribada a Ivars de Noguera.

La novetat d’aquesta edició és que s’incorpora la distància de 8 km, destinada a les famílies i aquelles persones menys avesades a l’activitat esportiva. En tots els casos, el recorregut es podrà fer corrent o caminant. Hi haurà set avituallaments en diferents punts del recorregut i un de més complert, amb dinar inclòs a l’arribada.

Durant la seva intervenció, Bergós s’ha felicitat perquè curses com aquesta ajudin a donar a conèixer el territori tant des d‘un punt de vista esportiu, oferint, diferents distàncies perquè s’hi puguin apuntar tot tipus de públic, com de descoberta del paisatge, en aquest cas l’entorn de l’embassament de Santa Anna.

Per la seva banda, Sabaté ha recordat que es tracta d’una cursa de mitja muntanya que té alguns trams d’una dificultat tècnica gran i que destaca perquè permetrà els inscrits gaudir d’un paisatge excepcional, especialment per aquells que decideixin fer la cursa llarga. En aquest sentit, ha explicat que esperen arribar als 400 inscrits, una xifra que superaria amb escreix els 300 de la passada edició.

Justament la Montpedró ha estat qualificada d’apta per a corredors i atletes amb bona preparació, perquè discorre per uns indrets on el terreny pla pràcticament no existeix i deambula per indrets amb corriols de pujada i baixada que requereixen un grau de preparació física elevat.

A més, aquest any, la Trail Montpedró col·labora amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer, donant 1€ per cada inscripció realitzada. Així mateix, un any més la cursa es puntuable pel circuit de curses de muntanya Trail Running Series de Lleida.

Les inscripcions es poden fer a través de www.iter5.com/ i de la pàgina de Facebook de la Trail Montpedró.

Lleida, 29 d’abril de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat