La 4a Marxa de resistència Les Borges-Riu Set i la 1a Marxa de resistència de les Comes recorren els paisatges garriguencs

Se celebraran el dia 22 de març en les distàncies de 56 i 46 km, respectivament, a més de la 1a Caminada dels Bessons, de 24,5 km, i la 1a Caminada de la Bassa la Torre, de 16 km

El diputat Joan Gilart ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 4a Marxa de resistència Les Borges-Riu Set i 1a Marxa de resistència de les Comes, que se celebrarà el dia 22 de març.

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de Diputació de Lleida i ha comptat amb les intervencions del representant de la organització, Ramon Not, i l’assistència de l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i la regidora d’Esports i Joventut, Maricel Viladoms.

La 4a Marxa de resistència Les Borges-Riu Set té un recorregut de 56 km de dificultat moderada i amb un desnivell de 3.500 metres, i és puntuable per al Circuit Català de Caminades de Resistència (18 punts), i 1a Marxa de resistència de les Comes, té 46 km i un desnivell positiu de 1.250 metres i un desnivell acumulat de 2.510 metres. També se celebraran la 1a Caminada dels Bessons, de 24,5 km, i la 1a Caminada de la Bassa la Torre, de 16 km.

Es tracta d’un itinerari circular íntegrament garriguenc, amb sortida i arribada a les Borges Blanques, amb un traçat que recorrerà el paisatge típicament de secà i passarà per alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues, concretament per cinc termes municipals (les Borges Blanques, Juneda, Castelldans, Cervià de les Garrigues i l’Albi). La sortida es farà a les 7.00 hores des de la plaça de la Independència (pavelló de l’Oli) de les Borges Blanques.

En aquest recorregut es passa pels tossals més emblemàtics de la comarca: Els Marquesos, El Xiveta, Els Bessons i com a novetat d’enguany, el de Sant Blai, des d’on els participants podran albirar tota la plana de Lleida, la comarca de les Garrigues i, al fons, el Pirineu, tal com ha explicat Not. Els inscrits veuran els paisatges de tres municipis en el seu recorregut, Cervià de les Garrigues, l’Albi i les Borges Blanques.

Com en anteriors edicions, els inscrits gaudiran del paisatge de la pedra seca, les cabanes de volta, pous, cadolles, una ermita romànica i búnquers de la guerra. Enguany s’han substituït alguns camins per corriols.

Joan Gilart s’ha felicitat per la gran oferta que ofereix aquesta jornada amb marxes i caminades de diferents distàncies la qual cosa permet que s’hi apunti tot tipus de gent.

La Marxa de resistència de les Comes, que té assignats 14 punts, s’incorpora per primera vegada amb la intenció de donar més opcions als participants en funció del seu nivell físic o les seves prioritats. Les dos marxes puntuen pel al Circuit Català de Caminades de Resistència.

Les marxes estan organitzades pel Centre Excursionista Borges-Garrigues, l’Ajuntament de les Borges, la Generalitat de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Consell Esportiu de les Garrigues, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i la Diputació de Lleida.

Lleida, 24 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat