La 3a Trail Carlac de Les aposta per tres dies consecutius de curses amb el suport de la Diputació

Trail_Carlac_001_WEB

La 3a Trail Carlac de Les aposta per tres dies consecutius de curses amb el suport de la Diputació

Trail_Carlac_001_SLI

La 3a Trail Carlac de Les aposta per tres dies consecutius de curses amb el suport de la Diputació

 

La novetat d’aquesta edició és la Challenge que és la suma dels temps de les tres carreres més llargues, amb un total de 75 quilometres

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la tercera Trail Carlac de Les que se celebrarà del 17 al 19 de juny, a la zona de Quatre Lòcs a la Vall d’Aran.

La presentació ha comptat amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich;  del regidor de l’Ajuntament de Les i diputat provincial, Paco Boya, i dels directors de la cursa, Juli Sala i Miquel Garcia.

En la seva intervenció el vicepresident de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha indicat que aquesta cursa està consolidada per Les i per la Vall d’Aran i rep el suport de la Diputació de Lleida perquè té una incidència clara i directa al territori.

Aquestes curses possibiliten la mobilització dels voluntaris, com una petita festa durant aquells dies, amb una forta presència als mitjans de comunicació posant en valor el municipi de Les i la Vall d’Aran, promocionant turísticament el Pirineu lleidatà, la natura i les seves muntanyes, a través de l’esport, ha indicat.

Tal i com ha afegit el regidor de l’Ajuntament de Les, Paco Boya, aquest projecte esportiu impulsa en l’àmbit de Quatre Lòcs dues qüestions importants. “Per una banda, en aquests tres anys de cursa s’ha instaurat una cultura esportiva al voltant de la muntanya i del Trail i per altra banda, es recuperen camins perduts i oblidats de pagesia”.

Els directors de la cursa, Juli Sala i Miquel Garcia, han explicat les novetats de la Trail Carlac d’aquest any, que sumen fins a cinc curses en tres dies consecutius, del 17 al 19 de juny.

El divendres 17 de juny s’ha organitzat l’Sprint Vertical Night, una pujada nocturna al poble de Canejan de 2 km i 400 m de desnivell positiu.

El dissabte 18 de juny tindrà lloc la Trail Quatre Locs de 43 km i 3.100 m de desnivell positiu, la més llarga de totes. La sortida és a les set del matí  amb un recorregut pels pobles de Les fins a Canejan, Potaut, pujada a Bausen, Bosc de Carlac i Tuc des Canaus, fins a la Borda del Cric, descens fins a Bossòst per agafar el Camin d’Espaliàs i l’arribada a Les.

El diumenge 19 de juny tindrà lloc la Trail Carlac concebuda com una cursa de muntanya que es desenvolupa sobre tres recorreguts amb distàncies variades i diferents nivell de dificultat.

La més curta és la Trail Vila de Les, d’11 km i 600 m de desnivell positiu amb un recorregut que sortirà de Les, pujarà a Bausen, passarà pel mirador de Les i baixarà fins a Les. Aquesta cursa és perfecta per aquelles persones que es volen iniciar a les carreres de muntanya.

La ruta mitjana és la Trail Bosc de Carlac amb 21 km i 1.200 m de desnivell positiu. El recorregut va de Les, puja a Bausen, segueix pel Bosc de Carlac i baixa cap a Les de nou.

I com a novetat, la Trail Deth Montlude, de 30 km i 2.200 m de desnivell amb un recorregut que surt de Les fins a la pujada de Tuc des Neres i Montlude per baixar pel llac de Lauajò fins a Bordius, on continuarà pel Camin dera Cambra fins a Les.

Una altra de les novetats d’aquesta edició és la Challenge, que és la suma del temps de les següents carreres: Sprint Vertical Night (2 km), Trail Quatre Lòcs (43 km) i la Trail Deth Montlude (30 km). Un total de 75 km i més de 5.700 m de desnivell.

Es lliuraran premis econòmics als guanyadors de cada categoria, femenina i masculina. El guanyador s’endurà un premi de 800 euros.

Els organitzadors també han destacat que tots els trofeus que es lliuraran són artesans i fets a mà amb un significat històric i cultural relacionat amb la Vall d’Aran i el seu paisatge.

Al marge d’aquestes curses, el dissabte 18 de juny per la tarda s’ha organitzat un cross infantil adreçat a menors de deu anys.

Un altre aspecte important pels organitzadors és el respecte a la muntanya i el compromís amb el medi ambient. Per aquest motiu, es limita a 300 inscripcions en la Trial Carlac.

Lleida, 8 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat