La 3a Festa Pallars Terra de Corder preveu servir unes 700 racions de caldereta de corder

Festa_corder_tremp_001_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la 3a Festa Pallars Terra de Corder

L’esdeveniment se celebrarà a Tremp el pròxim diumenge 30 d’abril

En el marc de la campanya de valorització gastronòmica que té com a protagonista la carn de corder, es prepara la tercera edició de la Festa Pallars Terra de Corder. Així, el proper diumenge, 30 d’abril, el Parc del Pinell de Tremp acollirà més de mig miler de persones que gaudiran de l’excel·lent qualitat del corder del Pallars.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació d’aquesta tercera edició de la festa comptant amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde i diputat de Tremp, Joan Ubach; de la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, i de la responsable del Programa al teu Gust, aliments del Pallars, Dolors Etxalar.

Tal i com ha destacat el vicepresident Sabarich, aquesta és una festa que posa en valor un gran producte de qualitat, com és la carn de corder. La Diputació de Lleida promociona turísticament la cultura i gastronomia lleidatana a través de les fires que organitzen els ajuntaments arreu del territori lleidatà, del programa “Aliments, territori i tu”  i de la marca “Ara Lleida”.

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha ressaltat que any rere any s’incrementen el nombre de tiquets de venda del dinar. Aquest any, esperen vendre uns 700 tiquets. El plat fort del dinar, acte central de la festa, serà caldereta de corder, que se servirà en un plat de ceràmica editat especialment per a aquesta tercera edició de l’esdeveniment. A més, hi haurà escalivada amb corder rostit, de primer, postres, pa i beguda.

En aquesta ocasió, la cuina va a càrrec dels restauradors de l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT) i com sempre, els corders que es cuinaran són provinents de diferents explotacions  ramaderes de la comarca.

La regidora Anna Ritz i la tècnica Dolors Etxalar han anat desgranat la resta del programa d’activitats relacionades amb aquesta festa que involucra tota la comarca del Pallars Jussà.

Durant la resta del dia s’han programat activitats per a diferents públics que giraran entorn a la cultura i tradició ramadera al Pallars i també a la resta de Catalunya. Precisament, enguany s’ha convidat l’ovella ripollesa, una altra raça autòctona catalana i amb el suport del Consorci de Desenvolupament del Ripollès s’han programat actes com una demostració de xolla amb la participació del campió de Catalunya d’esquilar ovelles, Martí Vila, del Ripollès.

A més d’una cercavila amb els gegants i els capgrossos d’ovella xisqueta (Xica i Furro), un taller d’elaboració de tripeta i un taller per a nens i nenes, la festa també comptarà amb la participació de diferents productors adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, que vendran i promocionaran els seus embotits, vins i cerveses.

En paral·lel i de manera complementària a la festa, els restaurants i carnisseries de la comarca elaboren als seus establiments plats i preparacions amb la carn de corder com a protagonista.

Com a novetat d’aquest any, l’associació de ramaders APROVI i l’Ajuntament de Tremp han convidat les escoles i centres de secundària de la comarca a oferir carn de corder als menjadors escolars. Els centres s’han implicat i durant aquest mes serviran als alumnes plats elaborats amb carn de corder (com mandonguilles de corder amb carreretes) i oferiran xerrades a càrrec dels mateixos ramaders.

També amb l’objectiu d’implicar al comerç local i fer-lo partícip d’aquest esdeveniment, s’ha organitzat des de l’Ajuntament de Tremp un concurs d’aparadors amb elements relacionats amb el corder, els ramats i els pastors. Ja hi ha diverses botigues inscrites i a partir de la setmana entrant ja es podran veure.

El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars. Amb l’objectiu de reforçar aquesta idea i tenint en compte el potencial del corder, en el marc del projecte Al teu gust, aliments del Pallars, juntament amb la Fundació Alicia i els productors i restauradors del territori, l’Ajuntament de Tremp va iniciar una campanya divulgativa i de promoció del consum de corder. Aquesta festa és una acció més de totes les que s’estan impulsant.

Lleida, 20 d’abril de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat