La 2a Milla Solidària del Secà arriba als 250 participants i els organitzadors recolliran fons per a l’Associació Down Lleida

La prova, que es dirà Memorial Toni Romero, se celebra aquest divendres 29 de juny amb un bon cartell de participants, i lliurarà premis especials al millor i a la millor del barri

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de la 2a Milla Solidària del Secà, una prova que se celebrarà aquest divendres, dia 29 de juny. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà; la regidora de l’Ajuntament de Lleida Sara Mestres; el president de l’Associació de Veïns del Secà de Sant Pere, Julián Garrido; i de dos dels responsables de l’organització de la Milla, Manel Serrano i Julián Menal.

Organitzada per l’Associació de Veïns del Secà de Sant Pere, la prova servirà per donar el tret de sortida a les festes del barri de la ciutat de Lleida, que se celebraran durant tot el cap de setmana. Les curses es disputaran a partir de les 19.00 hores, amb sortida des de l’Avinguda de Sant Pere i es desenvoluparan sobre un circuit de 800 metres, al qual els participants faran dues voltes. També hi haurà una prèvia amb les curses infantils, que tindran lloc a partir de les 18.15 hores, i els organitzadors ja tenen confirmada una participació al voltant dels 250 atletes entre totes les propostes, 120 a la cursa d’adults i 125 a les de base.

En la seva intervenció, Paco Cerdà ha assegurat que “és una data esportiva que cal tenir en compte, en benefici d’una entitat que està molt arrelada al Secà com és Down Lleida i que, per tant, cal donar-hi suport”. El diputat ha destacat també la “bona participació” i el fet que “fins a 64 empreses de la ciutat hi col·laborin, la qual cosa la converteix en una cursa amb molta progressió i molt futur”.

Per la seva banda, Julián Garrido ha convidat tothom a participar de les festes i a la cursa, i ha destacat el vessant solidari de la cursa “destinada a Down Lleida” i el fet que enguany “es dediqui a Toni Romero, una persona que estava molt vinculada al barri i a l’AEM”.

A més, i tal com ja es va fer l’any passat en la primera edició de la prova, la Milla reforça aquesta part solidària, ja que els 5 euros íntegres de cada inscripció –les curses infantils són gratuïtes– es destinaran a Down Lleida, entitat que té la seva seu al barri. La previsió és superar els 700 euros de recaptació, ja que també s’ha habilitat un dorsal 0.

Com a novetats destacades d’aquest any, cal destacar que hi haurà un premi especial per al millor i la millor del barri, i que s’han fet un total de vuit entrenaments previs de preparació de la milla. Finalment, també s’ha volgut dedicar la cursa a un veí del barri que malauradament ens ha deixat enguany; per això, aquest any la Milla es dirà Memorial Toni Romero.

Entre el cartell de participants, sobresurten Abderrahim El Jaafari, Josep Ramon Sanahuja o Rosa Maria Carulla, entre altres.
Lleida, 26 de juny de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat