La 29a Fira LleidAntic exhibirà, en exclusiva, una col·lecció de vestits de Freddie Mercury

Fira_lleidAntic

Serà la gran novetat d’un certamen firal que s’ha presentat aquest dilluns, conjuntament amb la 16a LleidaRetro, la 12a Trobada del Disc i la 2a Mini ExpoTren 2023, i que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en la presentació de la Fira LleidAntic-LleidaRetro, la Trobada del Disc i Mini ExpoTren 2023, que se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb 36 expositors i milers de peces de tot tipus.

 

Talarn ha estat acompanyat del president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó; la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch; el director dels ST d’Empresa i Treball, Vidal Vidal, i el president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomés.

La gran novetat d’enguany serà l’exhibició, en exclusiva, d’una col·lecció de vestits de Freddie Mercury, la darrera adquisició del col·leccionista i antiquari lleidatà Adrià Codina Ferrer. Els visitants podran admirar cinc peces de roba utilitzades per Freddie Mercury damunt de l’escenari durant els concerts de la banda Queen entre els anys 1982 i 1985. Quatre de les cinc peces de roba que s’exposaran van ser dissenyades i pintades a mà pel mateix membre del mític grup Queen. Aquesta és la gran novetat de l’edició d’enguany del saló, segons ha explicat Pilar Bosch, regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida, en el decurs de la presentació del certamen

Adrià Codina, jove col·leccionista de vint-i-dos anys, exposarà també dues fotografies oficials de Queen firmades pels seus membres. L’historiador de l’art i investigador ha localitzat centenars de fotografies, vídeos i portades de discs on Freddie Mercury apareix vestint aquestes peces de roba tan emblemàtiques del cantant. Codina oferirà una visita exclusiva i una atenció als mitjans que ho desitgin el divendres 24, a les 12 del migdia al Pavelló 4 de Fira de Lleida, per presentar-los personalment la col·lecció.

Durant la seva intervenció, Joan Talarn, ha destacat l’excel·lent baròmetre en què es converteix la celebració de fires com aquestes perquè demostren “la bona salut que tenen les empreses, entitats i associacions de les comarques de Lleida a l’hora d’organitzar mostres tan variades i multitudinàries que tenen en comú la fidelitat a les aficions més personals”. Així, ha afegit que es tracta d’unes fires “que ja són un referent a Catalunya dins del seu àmbit i estan més que consolidades al nostre territori, i que a la vegada generen un impacte econòmic força important a la ciutat de Lleida i aconsegueixen que de manera natural s’associï el seu nom amb les nostres comarques”.

Pilar Bosch ha afirmat que els organitzadors esperen que el saló rebi unes 5.000 persones i ha remarcat el perfil del públic que visita la manifestació firal és molt variat, “des d’avis que venen amb els seus nets a veure els trens i joves que venen a comprar vinils a gent que vol xafardejar les antiguitats o col·leccionistes”.

Finalment, Antoni Pomés, president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, ha explicat que a Lleida Retro el visitant trobarà una vuitantena de cotxes, motos, tractors i camionets, entre els quals una col·lecció de Renault històrics, diversos Citroën 2 CV i Citroën Mehari exhibits amb motiu del 75 i 55 aniversari, respectivament, d’aquests models, un conjunt de cotxes americans o vehicles del II Ral·li Terres de Ponent.

Mini Expo Tren exhibirà una maqueta de l’estació de ferrocarrils de Tremp, elaborada per Laura Estèvez i instal·lada per la Secció de Modelisme Ferroviari de l’Ateneu Popular de Ponent. També seran presents al saló les maquetes modulars a escala N de l’associació T-Trak Nordeste, amb seu a Lleida.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d’examinar vinils i de comprar-los, però també de vendre o d’intercanviar material musical de tot tipus.

El saló acollirà també una concentració motera que aplegarà, el diumenge dia 26 de novembre a partir de les 10.30 h, un conjunt de motos Vespa i Lambretta propietat de diversos membres del Vespa Club Lleida. La trobada d’escúters, que seran exhibits públicament davant del Pavelló 4, inclourà vehicles amb quasi 70 anys com una Vespa 125 N de l’any 1954, la primera sèrie que es va construir a l’Estat espanyol.

Els sectors presents al saló seran els de la ceràmica, vidre i escultura; utensilis antics; joieria; llibres i arts gràfiques; pisa i porcellana anglesa; parament de cuina; mobles; numismàtica; orfebreria i argenteria; pintura; roba; ivori; discos; vehicles clàssics i antics; clubs i associacions, restauració de motos i maquetisme ferroviari.

Lleida, 20 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat