La 1a Marxa Popular de Granyena de les Garrigues arriba amb un centenar d’inscrits

Marxa_popular_Granyena_001_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la 1a Marxa Popular de Granyena de les Garrigues

Els 8 km de recorregut permeten descobrir la Vall Major i les construccions de pedra de les Garrigues

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, Granyena de les Garrigues ha organitzat la primera Marxa Popular de la Pedra Seca.

Aquest dimecres, la Diputació de Lleida ha donat suport a aquesta iniciativa presentant-la a la premsa amb la presència del diputat de la comarca, Enric Mir; l’alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Esquerda; la regidora de joventut de l’ajuntament, Mercè Almacelles, i la presidenta de l’Associació de Joves JiG, Sara Fernàndez.

En nom de la Diputació de Lleida, el diputat Enric Mir ha destacat la diversitat del paisatge propi, històric i patrimonial de les Garrigues i ha afirmat que aquestes iniciatives permeten conèixer un territori encara per molts per descobrir.

L’alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Esquerda, ha volgut fer palès que malgrat ser un poble petit, d’uns 170 habitats aproximadament, les seves associacions i entitats són molt actives. En aquest cas, Esquerda ha explicat que  l’Associació de Joves ha sigut la impulsora principal de la marxa popular del proper diumenge. L’alcalde ha agraït la tasca que han fet al llarg de tot l’any, destacant que el jovent és un element clau en moltes de les activitats que s’organitzen a Granyena de les Garrigues.

La presidenta de l’Associació de Joves, Sara Fernàndez, ha explicat que el recorregut de la caminada és de vuit quilometres d’una dificultat mitjana i transcorrerà per la Vall Major, que en aquests moments té una vegetació exuberant. També ha destacat que els caminants podran gaudir del patrimoni històric d’aquesta zona i de llocs tan emblemàtics com el molí d’oli del segle XIX, la bassa rodona i la font romana. Així com un dels seus atractius, poder veure les cabanes de volta i les espones, construccions de pedra seca molt característiques de les Garrigues.

L’objectiu dels organitzadors és que tothom hi pugui participar. Per aquest motiu, el preu d’inscripció és de cinc euros pels adults i de dos euros pels infants. Entre els inscrits se sortejarà un lot de productes de proximitat i de la cooperativa del poble.

El punt de sortida serà la plaça de la Vellesa a les vuit del matí. En aquests moments, hi ha inscrites un centenar de persones.

Els diners que es recaptin es destinaran íntegrament a l’Associació de Joves Granyenencs i les activitats que organitzen pel poble.

Per la seva part, la regidora de joventut, Mercè Almacelles, ha animat tothom a participar-hi i ha desitjat poder organitzar la marxa popular molt més anys.

Lleida, 1 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat