La 12a edició de la Fira de la Màgia al Carrer se celebrarà els dies 3 i 4 d’octubre

Cartell_Fira_Magia_Carrer1

Degut a la pandèmia de la Covid-19 se celebrarà al camp de futbol i redueix el nombre d’espectacles per tal de garantir la seguretat del públic assistent i dels artistes participants

 

La Diputació de Lleida col·labora en l’esdeveniment conjuntament amb l’Ajuntament de Montgai, Montgai Màgic, l’Associació Amics de la Màgia, Reivax Mag i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida

 

La pandèmia de la Covid-19 farà que enguany el Montgai Màgic presenti un nou format per tal de garantir la seguretat del públic assistent i dels artistes participants. En aquest sentit, la Fira de la Màgia al Carrer, que arriba a la seva dotzena edició, se celebrarà al camp de futbol de Montgai en comptes de fer-ho en places i carrers del poble. El nou emplaçament permet mantenir en tot moment un aforament controlat i garanteix l’aplicació de mesures sanitàries com el control de la temperatura.

 

Aquesta edició vindrà marcada, doncs, per un exhaustiu compliment de les mesures sanitàries dictades pel Govern de Catalunya, ja sigui en l’accés de les persones que entrin al recinte firal, així com en l’obligatorietat de l’ús de mascareta, el rentat de mans amb gel desinfectant o el manteniment de les distàncies de seguretat.

 

Javi El Mago serà l’encarregat d’inaugurar Montgai Màgic el dissabte 3 d’octubre amb l’espectacle ‘Instantes mágicos’, que se celebrarà a 2/4 de 7 del vespre. La fira estarà oberta des de les 11 del matí fins a les 9 del vespre tots dos dies. Per tal de garantir-ne la seguretat, l’organització ha decidit reduir en una vintena el nombre de mags i d’espectacles, que tindran com a escenaris les quatre cantonades del camp de futbol. A diferència d’altres edicions, no hi haurà shows simultanis, sinó un únic espectacle cada hora en els diferents espais marcats, fet que permetrà garantir-ne l’adequació i la neteja.

 

A més del cap de setmana de màgia oberta a tothom, divendres 2 d’octubre se celebrarà la tradicional diada dedicada a la màgia solidària, destinada en exclusiva a persones amb altres capacitats i que compta amb la participació de la federació ALLEM.

 

L’alcalde, Jaume Gilabert, destaca que Montgai enguany fa un esforç important per celebrar aquesta edició. “Ens hem de mentalitzat que la pandèmia no és un fenomen passatger i ens hem d’acostumar a conviure-hi; per aquest motiu, hem decidit tirar endavant aquesta edició per normalitzar la vida quotidiana i no perjudicar un sector important com és el de la màgia”.

 

Per la seva part, el director del certamen, Xavier Pérez (Mag Reivax), assegura que “els mags amateurs esperen tot l’any per participar en aquesta fira i que cada any es coneix des de més lluny”.

 

La Fira de la Màgia al Carrer està organitzada per l’Ajuntament de Montgai, Montgai Màgic, l’Associació Amics de la Màgia i l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), Reivax Mag i compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

 

Montgai, 1 d’octubre de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat