La 10a Caminada de les Carenes uneix les comarques de l’Alta Ribagorça i el Pallars Jussà

Caminada Carenes01-SLI

Inclosa al Circuit Català de Caminades de Resistència i adscrita a l’àrea d’Excursionisme de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, té una llargària de 50 km i transcorre entre el Pont de Suert i Tremp

Compta també amb dues versions més curtes, la que uneix Adons i Tremp, de 28 km, i l’anomenada Carenetes (Gurp-Tremp), de 9 km

El diputat i alcalde de Tremp Joan Ubach ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la Caminada de les Carenes 2019, que se celebrarà el 13 d’abril entre els municipis del Pont de Suert i Tremp. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions de l’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet; el regidor d’Esports de Tremp, Francesc Castells; i el tècnic d’esports, Jordi Fumàs.

En la seva intervenció, Joan Ubach ha expressat la importància del suport de la Diputació de Lleida a una jornada que té en el voluntariat una de les seves claus per l’èxit perquè es fan diversos avituallaments, i en els diferents punts de sortida i a l’arribada hi ha serveis com els esmorzars per als participants.

Per la seva part, José Antonio Troguet ha destacat la necessitat que dos comarques veïnes tinguin millor comunicacions, ja que no existeixen relacions comercials i les personals també són escasses. Per això, ha posat la caminada com un element més de reivindicació per a la construcció del túnel del Xerallo.

Finalment, Fumàs ha fet referència als diferents horaris de sortida de les caminades, i ha assenyalat que aquesta és una de les 25 proves de caminades que estan programades a Catalunya. També ha fet esment al fet que també se sumen al repte ‘100 cims’, que vol que es coneguin part dels 308 cims més representatius i característics de la geografia catalana, i que en aquest caminada passarà per un d’ells, el Piu de Lleràs.

Organitzada conjuntament pels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR), la Societat Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la marxa està inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència.

La caminada llarga –la que es fa entre les poblacions del Pont de Suert i Tremp– té una distància de 50 km i transita per camins tradicionals, ramaders i forestals, amb un desnivell positiu acumulat de 2.436 metres i un de negatiu de 2.826 metres. Està considerat, segons el mètode SENDIF, com a molt exigent.

Com a alternatives, s’ofereix un recorregut de 28 km entre Adons i Tremp (amb 2.908 metres de desnivell total) i l’anomenada Carenetes, de 9 km, que va des de Grup a Tremp, amb un desnivell total de 572 metres, pensada especialment per a famílies i on la pràctica totalitat del trajecte es fa en descens.

La sortida de la Caminada de les Carenes es farà a les 5 del matí des de la plaça de la Confraria del Pont de Suert; mentre que el recorregut Adons-Tremp s’iniciarà a les 8.30 hores; i la de les Carenetes, a les 12 del migdia, des de Gurp. El punt d’arribada està situat al pavelló Casal de Tremp, on els participants podran gaudir d’un àpat.

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de promoure l’activitat física alhora que donar a conèixer la bellesa dels paisatges que comparteixen la comarca del Pallars Jussà i la de l’Alta Ribagorça; a més, l’alta participació de caminants de les dues comarques contribueix a enfortir els lligams entre les dos poblacions. Bona part del recorregut passa per l’antiga cabanera, alguns trams d’aquest camí encara es fan servir en l’actualitat i la resta s’han recuperat amb l’esforç de les administracions locals de cada banda.

Les inscripcions es poden fer fins dimecres 10 d’abril a través de la pàgina web: www.inscripcions.cat.

 

 

Lleida, 8 d’abril de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat