Juneda doblarà la capacitat de reserva d’aigua potable

Villas_Juneda_Bassa_SLI

L'alcalde Antoni Villas a Juneda

Amb el suport de la Diputació de Lleida, adequarà un antic vas de 700 metres cúbics, situat al costat de l’actual

L’Ajuntament de Juneda té previst doblar la capacitat de reserva d’aigua potable del municipi. Això serà possible gràcies a l’adequació exhaustiva d’un antic vas situat al costat de la bassa que actualment dóna aigua a tot el municipi. Aquest vas, que es va construir fa anys, no s’ha utilitzat mai i ara el consistori farà tot un seguit d’obres d’adequació que són necessàries abans de posar-ho en servei.

Un cop realitzades les obres, Juneda comptarà amb una capacitat de 700 metres cúbics més d’emmagatzematge, que se sumaran a les instal·lacions actuals, de dimensions semblants. Aquesta millora i adequació de l’estació de tractament d’aigua potable és una actuació subvencionada per la Diputació de Lleida amb 27.037 euros i s’inclou dins dels ajuts a inversions aprovats en el Pla d’Inversions Locals per a l’any 2016. El cost de l’obra està pressupostat amb 54.122 euros.

L’alcalde del municipi, Antoni Villas, ha explicat que “en aquest moment tenim un vas d’aigua ja filtrada i potable d’uns 700 metres cúbics, i amb aquesta inversió passarem a tenir un altre vas de 700 metres cúbics més”. Villas ha afegit que es tracta d’una inversió molt necessària pel municipi i que “permetrà tenir una reserva d’entre dos i tres dies d’aigua potable en cas d’emergència o d’alguna avaria”.

Aquest nou vas estarà situat al costat de l’actual i el consistori preveu licitar les obres l’any vinent.

Lleida, 29 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat