Juneda acull el 39è Concurs de Cassoles de Tros amb la previsió de més de 90 colles participants

Concurs_cassoles_Juneda_SLI

Presentació de la 39a edició del Concurs de Cassoles de Tros de Juneda

Un esdeveniment que va més enllà d’un concurs culinari, ja que és una festa en la que se suma la gastronomia, l’esport, la cultura i altres activitats

El Concurs de Cassoles de Tros de Juneda arriba el proper cap de setmana a la 39a edició amb l’objectiu d’arribar a ser una festa tradicional d’interès nacional i amb la previsió de comptar amb més 90 colles participants.

La Diputació de Lleida col·labora amb aquest esdeveniment popular i aquest dimarts ha acollit la roda de premsa de presentació. La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha acompanyat l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, i el tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Juneda, Ramon Giné.

La vicepresidenta segona, Rosa Pujol, ha manifestat que “aquest és un concurs del poble i pel poble. Potenciant el poble de Juneda i la comarca”.

El Concurs de Cassoles de Tros és un esdeveniment que va més enllà d’un concurs culinari, és una festa en la que se suma la gastronomia, l’esport, la cultura i altres activitats per a tota la família. Per aquest motiu, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha indicat que volen que sigui reconeguda como una festa gastronòmica d’interès nacional.

Amb aquest propòsit i per mantenir viva la tradició d’homenatjar la cuina dels pagesos elaborant un menjar senzill i cuinat amb el producte local de la temporada, han creat una nova comissió.

Els actes es desenvoluparan durant tot el cap de setmana.

Dissabte al matí, l’Ajuntament de Juneda organitzarà diferents activitats per als més joves, com tallers de manualitats i jocs sensorials o la 1a Cursa de Caragols. Per la tarda, com en anys anteriors, se celebrarà la 4a Cursa de les Cassoles de Juneda amb dos recorreguts a escollir: un de 10 km i un altre de 5,5 km. Així com una caminada popular de 8km, apta per a tothom, i una altra més exigent de 14km en el marc de la banqueta del canal i els Nous Salts.

El diumenge es farà el concurs pròpiament dit. Com a trets característics, cal mencionar que els concursants es poden presentar de forma individual o en colles. Cada colla es distribueix en parcel·les i s’ha de portar els seus propis estris de cuina i el material per cuinar la cassola.

Hi poden participar persones de Juneda, però també de fora del poble. Les cassoles han de ser de terra i el foc de llenya. S’exclou l’arròs com a ingredient.

Els visitants podran fer una degustació de cassoleta amb un preu de 5 euros o bé l’opció de dinar de menú de cassola que costa 10 euros.

La tarda del diumenge, tindrà lloc el lliurament dels premis.  El jurat el formen cuiners de prestigi com: Eugeni de Diego, antic cap de cuina d’El Bulli, Ruben Ruiz, actualment propietari i cuiner de la Taverna dels 11, i Núria Bàguena, professora i assessora de patrimoni culinari investiga l’evolució i la història de la cuines al món. També formaran part del jurat cares molt conegudes com el Senyor Postu i en Quim Masferrer del programa El Foraster.

 

Lleida, 30 de maig de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat