Jornada a la Seu d’Urgell per potenciar la projecció internacional dels municipis

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El pròxim 11 de febrer, amb l’assistència del president Joan Reñé en la inauguració

La Diputació de Lleida organitza, juntament amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Diputació de Barcelona, una jornada adreçada als ens locals per tal de facilitar-los eines que els permetin una major projecció internacional.

L’objectiu de la jornada, que se celebrarà el proper dimecres 11 de febrer a la Sala de la Immaculada de la Seu d’Urgell, és conscienciar els ens locals del valor de la promoció exterior i donar a conèixer els diferents instruments per tal que els ajuntaments puguin reforçar la seva projecció internacional.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, serà l’encarregat d’inaugurar la jornada, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Existeixen nombrosos recursos que els ajuntaments poden utilitzar per treure el màxim profit i aconseguir una major projecció exterior de les accions que desenvolupen, com poden ser la Fira del Teatre de Tàrrega, la Baixada dels raiers de la Seu d’Urgell o altres esdeveniments que s’organitzen a nivell local però que tenen un recorregut internacional.

El vicepresident tercer de la corporació, Pau Perdices serà l’encarregat de moderar la taula que analitzarà diferents experiències de cooperació transfronterera per a la projecció del territori.

Perdices ha indicat que la jornada “ha de servir per motivar els ajuntaments a preparar bons projectes europeus, motiu pel qual des de la Diputació de Lleida també disposem d’un equip de persones que assessoraran i motivaran les administracions locals per elaborar bons programes de cooperació que els permetran accedir al finançament procedent del fons europeu”.

Perdices ha afirmat també que aquesta jornada és un exemple més de “la voluntat de les diputacions catalanes de treballar conjuntament”.

La jornada, totalment gratuïta, s’obrirà amb una conferència inaugural sobre el paper de les ciutats mitjanes en la globalització. El programa també inclou conferències sobre les oportunitats i els reptes dels territoris fronterers i sobre l’exemple de l’Euroregió Pirineus Mediterrània com a eina d’acció europea i internacional. Altres activitats previstes són una taula rodona sobre les experiències de cooperació transfronterera per a la projecció exterior del territori i un taller sobre instruments per a la planificació estratègica de l’acció internacional.

El taller s’emmarca en el conveni de col•laboració entre les quatre diputacions catalanes per compartir serveis en l’àmbit internacional.

Lleida, 9 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat