Jornada a la Diputació de Lleida per a nous electes locals

Curs_electes_01

Curs_electes_014

Curs_electes_013

Curs_electes_012

El president en funcions de la Diputació, Joan Talarn, ha donat la benvinguda als participants d’una sessió organitzada per l’ACM per tal d’abordar temes com els òrgans de govern de l’ajuntament; drets, deures i responsabilitats dels electes locals, el pla de mandat o què fer els primers 100 dies de govern

El president en funcions de la Diputació, Joan Talarn, ha donat aquest dilluns la benvinguda als assistents a la jornada de formació territorial itinerant de l’ACM a Lleida ‘A punt per governar!’, que s’ha celebrat durant el matí a la sala d’actes del Palau de la Diputació.

La jornada ha comptat amb les intervencions de la secretària general de l’ACM, Joana Ortega; el cap de l’àrea de formació de l’ACM, Francesc Iglesias; els lletrats de l’ACM, Àlex Tarroja i Pablo Hernández; i els consultors d’Estratègia Local, Jordi Oliveres i Joan Queraltó, amb una cinquantena d’electes seguint la sessió.

Joan Talarn ha manifestat que “moltes coses de la vida interna d’un ajuntament les veureu diferents a l’òptica anterior, tant si éreu a l’oposició abans com si per primera vegada representeu els vostres conciutadans. I aquest descobrir els engranatges del funcionament intern d’una organització municipal és una experiència que, una vegada assumida, us farà créixer com a persones dedicades a la gestió pública, que sempre ha d’estar orientada a cercar el bé comú, o com m’agrada dir sovint: treballar en favor de la felicitat dels nostres veïns i veïnes, facilitant que puguin fer arrelar projectes de vida als nostres municipis”.

 

Talarn ha esperonat els nous electes locals a “buscar sempre les solucions i no enrocar-vos en els problemes” i ha recordat “les sensacions d’emoció i vertigen, de respecte i responsabilitat que molts heu de tenir ara mateix”.

 

La jornada s’ha iniciat amb la proposta ‘Soc regidor i ara què? Organització i funcionament municipal’, en la qual s’han posat sobre la taula qüestions clau relacionades amb els ens locals, com els òrgans de govern de l’ajuntament; drets, deures i responsabilitats dels electes locals; la transparència i accés a la informació pública; hisenda local; règim del personal dels ens locals o contractació pública.

 

La sessió s’ha completat amb la proposta ‘Com volem governar? Claus per bastir un bon govern municipal’, en què s’han tractat temes com el pla de mandat o què cal fer i comunicar els primers 100 dies de govern.

 

Lleida, 3 de juliol de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat