Jordi Latorre qualifica la Fira d’Organyà com un referent dins el sector primari, l’artesania i els productes de proximitat

Fira Organyà_1

Fira Organyà_2

Fira Organyà_3

Fira Organyà_4

El vicepresident de la Diputació de Lleida ho ha dit en el marc de l’acte inaugural del certamen

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest diumenge en l’acte inaugural de la Fira de Sant Andreu 2022 d’Organyà, que se celebra al llarg de tot el cap de setmana amb un seguit d’activitats de tota mena.

Latorre, que ha estat acompanyat pels també vicepresidents Antoni Navinés i Ferran Accensi, ha estat rebut a la plaça de les Homilies d’Organyà per l’alcalde Celestí Vilà; per Martí Riera, president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; Josep Castells, delegat del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran; i Eduard Vives, tinent d’alcalde d’Organyà i regidor de Fira, a més d’altres membres de la corporació municipal i alcaldes de la comarca.

Latorre ha destacat que la Fira és tot un referent al Pirineu i un certamen plenament consolidat com un de les més importants de tot Catalunya dins “el sector primari, l’artesania i els productes de proximitat, el qual recorda d’allà d’on venim”. El vicepresident ha remarcat aquest fet, especialment tenint en compte el context de crisi que vivim, i més encara quan es parla de municipis de muntanya en risc de despoblament. En aquest sentit, Latorre ha recordat que, des de la Diputació fem una aposta decidida perquè amb el propòsit de que es pugui viure bé al territori.

En qualsevol cas, l’objectiu de la Diputació és facilitar protecció als ajuntaments, i fer-ho sense posar en risc “els serveis i l’assistència a tota la ciutadania”. És en aquesta línia que, ha dit Latorre, “des de la Diputació de Lleida, projectem els recursos en aquelles necessitats primàries que tenen tots els petits municipis”, en aquest cas Organyà i la seva fira, que és “segell d’identitat territorial, reclam de turisme, de vida al territori i de mostra de les potencialitats que tenim”.

L’acte inaugural ha acabat amb una visita a la fira, amb aturades a l’espai ramader, els tallers i la zona d’artesania i entitats. Prèviament, s’ha dut a terme un dels actes tradicionals del certamen, com és el lliurament dels premis del Concurs de Dibuix de Cartells de la Fira, en què hi ha participat part l’alumnat de l’Escola Miret i Sans i que ha tingut aquests guanyadors:

Categoria A (Educació infantil)

Finalista: ARLET ARAJOL ALBA

Guanyador: GERARD VILANA BENTANACHS

Categoria B (Cicle Inicial i Educació primària)

Finalista: EUDEN BURGUÉS SÀEZ

Guanyadora: AINA ESPLUGA LÓPEZ

Categoria C (Cicle Mitjà d’Educació primària)

Finalista: ROGER VILANA BENTANACHS

Guanyadora: RITA OBACH VILÀ

Categoria D (Cicle Superior d’Educació primària)

Finalista: JAN PORTA GUÀRDIA

Guanyadora: AYÜN LATERRA BOLZONI

 

Organyà, 27 de novembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat