Jordi Latorre presideix a Preixana la Festa de la Mare de Déu de Montalbà

Aplec Preixana_6

Aplec Preixana_7

Aplec Preixana_8

Aplec Preixana_10

El vicepresident de la Diputació no dubta en invocar l’ajut de la Verge per tal que plogui el més aviat possible i lloa la feina del poble per dinamitzar l’economia i lluitar contra el despoblament.

 

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha presidit aquest dimarts la Festa de la Mare de Déu de Montalbà, a Preixana.

Latorre ha arribat a l’església parroquial de Preixana, on ha estat rebut per l’alcalde Jaume Pané, pel subdelegat del Govern d’Espanya a Lleida, José Crespín, i per Gràcia Auró, consellera del Consell Comarcal de l’Urgell, a més de membres de la corporació municipal i alcaldes de municipis veïns.

Des d’allí han sortit en romeria fins a l’ermita de la Verge de Montalbà, on han assistit a la Missa concelebrada pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i amenitzada per l’Orquestra Montgrins. En acabar s’ha celebrat un esmorzar de germanor i una ballada de sardanes.

En la seva intervenció, Jordi Latorre no ha dubtat en invocar l’ajut de la Mare de Déu de Montalbà per tal que plogui el més aviat possible i així es posi fre a la sequera que està patint el país.

Més enllà d’aquest desig, el vicepresident de la Diputació ha lloat Preixana i l’equip de govern de l’Ajuntament pels seus esforços per dinamitzar el poble posant tots els mitjans possibles per lluitar contra el despoblament, que és precisament un dels cavalls de batalla de la Diputació al llarg de la present legislatura, perquè “tot i les dificultats del moment, s’ha fet molta feina”.

Al marge d’això, Latorre ha felicitat la gent de Preixana per conservar i conrear “unes tradicions que us honoren”, com és el cas de la Festa de la Mare de Déu de Montalbà, un dels actes més emblemàtics dels que se celebren al poble.

Per la seva part, l’alcalde Jaume Pané ha agraït la col·laboració de la Diputació en la construcció d’un petit edifici polivalent a la zona de les barbacoes de l’ermita.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat