Jordi Latorre posa en valor l’aposta decidida de Bellaguarda pels productes de proximitat i de qualitat

Mostra_oli_tofona02

Mostra_oli_tofona01

Mostra_oli_tofona04

El vicepresident primer de la Diputació ha participat, juntament amb el vicepresident quart, Ferran Accensi, en l’acte inaugural de la primera Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona

 

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest diumenge en l’acte d’inauguració de la Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda, al qual també hi han assistit, entre d’altres, el vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, i el diputat Joan Gilart.

L’acte inaugural ha tingut lloc a la Sala Polivalent de la població i, a més de Latorre, hi han participat l’alcalde de Bellaguarda, Olegari Alberich, i el director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Ferran de Noguera, que l’ha presidit.

En la seva intervenció, Latorre ha felicitat tot els agents que s’han implicat en la posada en marxa de la mostra, encapçalats per l’Ajuntament de Bellaguarda, i ha volgut remarcar l’aposta que s’ha fet pels “productes de proximitat i de qualitat”, com són la tòfona i l’oli, i la seva repercussió en la dinamització de l’economia de la població. És per això que ha expressat el suport de la Diputació de Lleida envers un nou certamen que s’afegeix a l’àmplia proposta firal de les comarques lleidatanes. En acabar l’acte inaugural, s’ha efectuat una visita-recorregut pels diferents espais de la Mostra.

Aquesta primera edició de la Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona s’ha celebrat sota el lema ‘Mercat i cuina de proximitat’ i tenia com a objectiu donar a conèixer la producció agroalimentària de qualitat que es fa a Bellaguarda, per mitjà de tastos i degustacions, i potenciar-la com a reclam turístic.

Entre les activitats que avui s’han dut a terme, ha destacat una aproximació  al cultiu de la tòfona a les primeres plantacions a les Garrigues, a càrrec del productor Josep Ramon Mateu, i un ShowCooking sobre la cuina de la tòfona a càrrec del restaurador Jordi Pallàs, del restaurant Aimia de Lleida. També s’ha fet la presentació de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Bellaguarda, la gran aposta de la Cooperativa del municipi, i un ShowCooking sobre la cuina de l’oli amb Lluís Bonillo, de l’Aula Gastronòmica de Lleida. Finalment, s’ha efectuat la presentació i degustació dels licors artesans de taronja i llimona de Bellaguarda. Els assistents també han pogut gaudir d’un vermut musical amb tastets de cuina de proximitat.​

 

Bellaguarda, 23 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat