Jordi Latorre felicita el magazín ‘La Mira’ i Miravisions per “portar la cultura i el fotoperiodisme a les nostres terres”

MIRAVISIONS-4

El vicepresident de la Diputació ha participat en l’acte inaugural de les jornades, que se celebren a Juneda, i ha lliurat un dels premis de la gala a Sergi Alcàzar.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest dissabte a Juneda a les jornades Miravisions de Fotoperiodisme, en què ha lliurat un dels premis de la gala, concretament a Sergi Alcàzar.

Durant el matí, Latorre ha pres part a la inauguració de les jornades, que han tingut com a seu el Mas Miravall de Juneda, en un acte en què també hi han participat Francesc Canosa, director del magazín ‘La Mira’, organitzador del Miravisions; Antoni Villas, alcalde de Juneda; i Jofre Llombart, secretari de Difusió de la Generalitat, que ha intervingut en vídeo.

Latorre ha aprofitat l’acte per felicitar ‘La Mira’ i Miravisions per una iniciativa que suposa “portar la cultura i el fotoperiodisme a les nostres terres”, tot fent possible “una mirada que demostra que Catalunya és plural, que hi ha una Catalunya que moltes vegades ha estat oblidada i que sembla que ara és vista com una possibilitat de vida diferent”, motiu pel qual ha expressat el suport de la Diputació de Lleida al projecte.

Ja al vespre, Latorre ha estat l’encarregat de lliurar un dels guardons de la Gala d’entrega del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. En concret, el vicepresident ha entregat el segon premi de la categoria professional a Sergi Alcàzar pel seu treball ‘Les morts de la covid’, publicat a ‘El Nacional’.

Miravisions es va inaugurar divendres al vespre al Complex Cultural de Juneda en un acte en què hi va prendre part el director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Joan Josep Ardanuy. Es tracta d’una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l’objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d’aquest món. A través de tallers, exposicions i taules rodones, ofereix eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital i global. Hi prenen part noms com ara Mònica Terribas, Pilar Aymerich, Emilio Morenatti (Premi Pulitzer 2021), Jordi Borràs, Albert Garcia, Laura Saula, Cèlia Atset, Salvador Redó, Xavier Minguella, Oriol Bosch i Carles Rabadà.

Pel que fa al Premi Miravisions de Fotoperiodisme, ha distingit els millors treballs fotoperiodístics del 2020 amb l’objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic.

S’han establert dos categories: la professional, destinada a la fotografia o treball fotogràfic que millor defineixi l’any 2020 publicat en un mitjà de comunicació o agència de notícies de l’àmbit territorial dels Països Catalans; i la d’estudiant, dedicada a la fotografia o treball fotogràfic que millor defineixi l’any 2020 fet per un/a estudiant que cursi estudis reglats de fotografia o bé formació acadèmica en una facultat de comunicació dels Països Catalans, amb l’objectiu de descobrir nous talents.

El primer premi de la categoria professional ha estat per a Mireia Comas pel treball ‘Atrapats’, publicat a ‘La Directa’; el segon –que és el que ha lliurat Jordi Latorre– ha estat per a l’esmentat Sergi Alcàzar, i el tercer per a Marc Sanye, per la fotografia ‘Maria’, publicada a ‘El 9 Nou’. En la categoria estudiants, el primer guardonat ha estat Bernat Cedó, de l’Escola de Fotografia IEFC, el segon per a David Rico, de l’Escola de Fotografia IEFC, i el tercer per a Lydia Medina, de l’Escola Groc.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat