Jordi Latorre destaca en el retorn del Posa’t la Gorra! l’exemple que suposa per a la societat el “compromís” de l’AFANOC

POSA'T LA GORRA-0

POSA'T LA GORRA-1

POSA'T LA GORRA-2

POSA'T LA GORRA-3

El vicepresident ha encapçalat la representació de la Diputació de Lleida en una diada que ha tingut el seu moment culminant amb la lectura del manifest

El vicepresident primer Jordi Latorre ha encapçalat aquest diumenge la representació de la Diputació de Lleida a la 9a Festa Posa’t la Gorra!, que l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) ha celebrat a la Seu Vella de Lleida.

Latorre ha estat acompanyat pel vicepresident quart, Ferran Accensi, i pels diputats Jaume Rutllant, Jordi Verdú i Francesc Sabanés, i ha estat rebut per Maite Montañés i Montse Florensa, presidenta i vicepresidenta de l’AFANOC. També hi han assistit, entre d’altres, l’alcalde Miquel Pueyo; Bernat Solé, delegat del Govern de la Generalitat a Lleida; Josep M. Forné, director general de Serveis Socials del Departament de Drets Socials de la Generalitat; Joan Segura, director territorial dels Serveis Socials de la Generalitat; Josep Pifarré, gerent territorial de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran; i José Crespín, subdelegat del Govern espanyol a Lleida.

Jordi Latorre ha felicitat l’AFANOC en nom de la Diputació de Lleida per la seva feina, pel seu “compromís” i per ser “un exemple”, perquè representen una causa digna i noble. En aquest sentit, Latorre ha precisat que l’AFANOC és “un referent de cures, d’afectes, d’estimació”, i en aquests moments en què tot sembla que s’ensorra, la societat “aguanta” mitjançant eines com “l’ànima, les actituds i els valors de l’AFANOC”.

És per això que ha dit que les diferents administracions “hem de prendre nota i aprendre d’aquest esperit de l’AFANOC, hem de fer més i els hem d’acompanyar millor”. Un acompanyament que, segons el president de la Diputació, passa pel recolzament, el reconeixement i l’agraïment a l’entitat en sí mateixa, però també a les famílies que cada dia lluiten per espais més dignes i inclusius, i a les persones voluntàries, que són el millor reflex “d’allò que podem arribar a ser com a col·lectiu humà”.

Aquesta ha estat la novena edició de la festa del Posa’t la Gorra! a Lleida, una edició veritablement molt especial, perquè el dia a dia de l’AFANOC s’ha vist molt alterat per la pandèmia, que va impedir la celebració de les diferents festes que es feien arreu de Catalunya. Ara, però, es va recuperant la normalitat, i la millor prova ha estat la festa de la solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer que s’ha pogut viure avui a la Seu Vella de Lleida.

Una festa que s’ha dedicat a la Casa dels Xuklis, el projecte més emblemàtic de l’AFANOC, que enguany compleix deu anys de vida com a recurs temporal per a les famílies que han de desplaçar-se a Barcelona perquè els seus fills rebin tractament als hospitals de referència. L’altra gran protagonista ha estat la gorra, com és habitual un disseny exclusiu i d’edició limitada que enguany ha estat fruit de la creativitat de l’artista japonesa Mari Ito.

Pel que fa a la festa, ha estat presentada pels cantants Kelly Isaiah i Lidia Alberich, i ha inclòs l’espectacle ‘Anem Amunt!!’, a càrrec de la companyia Els Atrapasomnis, a més de tallers de tota mena, animació amb batukada, sortejos, exhibicions al Temple i al Baluard de la Reina, etc. Com és també habitual, un dels moments culminants i més emotius ha estat la lectura del manifest i l’acte simbòlic de celebració, que ha inclòs una actuació musical de Kelly Isaiah i Lidia Alberich.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat