Joan Talarn recorda la transformació olímpica que va viure la Seu d’Urgell  en la inauguració de la final de la Copa del Món d’Eslàlom i Eslàlom Extrem

La Seu_2

Tret de sortida d’una competició que tindrà lloc entre els dies 2 i 4 de setembre a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre amb la participació de 220 palistes de 35 països

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres en la cerimònia d’inauguració de la final de la Copa del Món d’Eslàlom i Eslàlom Extrem de la Seu d’Urgell que se celebrarà entre els dies 2 i 4 de setembre, a les instal·lacions del Parc Olímpic del Segre.

L’acte –que s’ha celebrat a la plaça Catalunya- ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana; el vicepresident de la Federació Internacional de Piragüisme, Lluís Rabaneda; el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Javier Hernanz, i l’assistència de la directora de la competició, Meritxell Rodríguez.

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que “l’esport és de les activitats humanes que més valors aporta a la societat: de l’esforç a la solidaritat, de la companyonia al respecte al medi ambient. Per aquesta raó, les competicions esportives són aquells esdeveniments que permeten trobades d’homes i dones de tots els països del món agermanats per un mateix esperit i units per un mateix llenguatge: el respecte als millors”.

També ha fet referència a “trobar-nos en el millor entorn per a acollir aquesta prova internacional en una ciutat que es va transformar gràcies a uns Jocs Olímpics i a la voluntat de les administracions de fer de la Seu d’Urgell un referent permanent en els esports de muntanya”.

Després de la rebuda i desfilada dels esportistes, s’ha fet la rebuda oficial dels equips i convidats a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Aquesta darrera competició de la Copa del Món arriba després de visitar les ciutats europees de Praga (República Txeca) del 10 al 12 de juny, Cracòvia (Polònia) del 17 al 19 de juny, Ljubljana (Eslovènia), del 24 al 26 de juny, i Pau (França), del 26 al 28 d’agost.

Està previst que la final del circuit aglutini fins a 220 palistes provinents de 35 països, amb un total de 359 sortides d’embarcacions. Espanya estarà representada per 13 piragüistes.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat