Joan Talarn posa en valor l’esforç, dedicació, ciència i tecnologia que hi ha en la producció de la pera

Congrés_pera_02

Congrés_pera_04

Congrés_pera_03

Congrés_pera_01

El president en funcions de la Diputació de Lleida ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració d’Interpera. Congrés Internacional de la pera, que se celebra a Lleida

 

El president en funcions de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dijous en l’acte d’inauguració d’Interpera. Congrés Internacional de la pera, que se celebra a la Sala Maria Rúbies del Palau de Congressos-La Llotja els dies 28 i 29 de juny, sota l’organització de l’Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) i l’Assemblée des Régions Européennes Fruitières, Légumières et Horticoles (AREFLH).

 

L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; la presidenta d’Afrucat, Montse Baró; la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés; el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, i el director general d’Afrucat, Manel Simón.

 

Joan Talarn ha assenyalat, durant la seva intervenció, que “per a les persones que viuen a l’entorn urbà, una pera no és més que una peça de fruita per al final del menjar que, com a molt, saben que arriba a la nevera després d’haver comprat en un mercat… I si han tingut la sort de gaudir de la magnífica pel·lícula ‘Alcarràs’, entenen en part l’esforç humà de moltes famílies per produir els nostres aliments”. Així, ha afegit que “sé que sona una mica de broma, però aquesta és la realitat a les zones que suposen el gran mercat de vendes dels nostres productes rurals. I, per això, se’ns presenta un gran repte: explicar la quantitat de ciència i tecnologia que hi ha dins una peça de pera, els esforços personals, els riscos de fabricar un producte a la intempèrie i tot l’entorn econòmic que mobilitza”.

 

Lleida, 29 de juny de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat