Joan Talarn participa en la presentació del llibre ‘Pompeu Fabra a l’exili’ dins la Universitat Catalana d’Estiu de Prada

El president de la Diputació de Lleida ha compartit l’acte amb Ramon Gual, autor de l’obra, i amb Jordi Casassas, president de la UCE. Durant la tarda prendrà part en l’ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, participa aquest dimecres en dos dels actes programats dins la 51a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent.

Així, durant el matí, Joan Talarn ha intervingut a la presentació del llibre ‘Pompeu Fabra a l’exili’, obra de Ramon Gual, que també ha estat present en l’acte juntament amb Jordi Casassas, doctor en Història Contemporània, catedràtic a la Universitat de Barcelona i president de la Universitat Catalana d’Estiu.

Joan Talarn ha expressat l’orgull “com a president de la Diputació de Lleida i com a persona” per ser present a la Universitat Catalana d’Estiu, a la qual ja havia assistit als anys noranta i on, provinent “d’un catalanisme de poble”, es va “formar en un catalanisme polític”. Talarn també s’ha congratulat per haver pogut participar en un acte que ha tingut com a eix la figura de Pompeu Fabra, tot recordant que ell és filòleg i que, per tant, ha estat “un honor” poder parlar de la seva figura i fer-ho en la presentació d’un “llibre magnífic” i que és “un gran encert”, més encara “en el context actual de repressió i exili” que està patint Catalunya.

El llibre és obra de Ramon Gual, professor de català, fundador i director de l’editorial ‘Terra Nostra’ i col·laborador habitual de la UCE. En l’acte, Gual ha presentat el volum, de mig miler de pàgines i que inclou fotos inèdites de l’estada de Pompeu Fabra a Prada de Conflent durant l’exili, entre les quals hi figuren algunes imatges en què apareix amb Humbert Torres, qui fou alcalde de Lleida entre 1917 i 1920, al qual també s’ha referit Joan Talarn, com també a Màrius Torres.

La participació de Joan Talarn als actes de la Universitat Catalana d’Estiu continuarà aquesta tarda, quan el president de la Diputació de Lleida serà present en l’homenatge i ofrena floral a Pompeu Fabra que tindrà lloc a la tomba del filòleg al cementiri de Prada, i al què també assistiran altres representants de diferents entitats i administracions dels Països Catalans.

La UCE se celebra del 17 al 24 d’agost sota el lema ‘Un alè d’esperança a Europa’ i inclou cursos, tallers, xarrades, conferències, taules rodones, espectacles i actes de tota mena. Se celebra des de fa mig segle i està concebuda com un espai de llibertat i de trobada d’estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels set territoris que conformen els Països Catalans: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià, fins al punt que està considerada com una de les manifestacions culturals de més pes i projecció de la Catalunya Nord que dóna cabuda a tots els accents de la parla catalana.

Vídeo de l’acte:

Més informació a la web de la Universicat Catalana d’Estiu 

 

Prada de Conflent, 21 d’agost de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat