Joan Talarn lloa l’aposta per la sostenibilitat d’Autotrac, una fira mitjançant la qual “Mollerussa exerceix lideratge comarcal”

AUTOTRAC-1

AUTOTRAC-2

AUTOTRAC-3

AUTOTRAC-4

El president de la Diputació ha presidit la inauguració d’un certamen que se celebrarà aquest cap de setmana a la capital del Pla d’Urgell.

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha dit aquest divendres, durant l’acte inaugural de la 34a edició de la fira Autotrac, que aquest certamen és una de les eines mitjançant les quals “Mollerussa exerceix lideratge comarcal”, a la vegada que ha lloat l’aposta per la sostenibilitat que impulsen els organitzadors de la fira.

Talarn ha presidit la inauguració oficial del certamen, en què també hi ha participat l’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona. A més, hi han assistit la diputada Rosalia Carnicer i els diputats Fermí Massot i Joan Simeón, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat, Vidal Vidal, i membres de la corporació municipal de Mollerussa, entre d’altres.

En el seu parlament, Joan Talarn ha destacat que els 34 anys d’història de la fira evidencien que Autotrac, més enllà d’un simple espai d’intercanvi entre compradors i venedors, és “un esdeveniment social i un espai de trobada singular que abasta més enllà d’un municipi”. És en aquest sentit que, segons el president, “Mollerussa exerceix lideratge comarcal”, perquè les fires són, a la vegada, un element de cohesió social i de projecció econòmica d’un municipi, atès que s’erigeixen en “un motor de generació de riquesa, de desenvolupament comercial i d’atracció i fidelització de la gent al territori”.

En aquest punt, Joan Talarn ha volgut recordar que Autotrac és una de les 197 activitats firals que s’organitzaran enguany en 115 municipis de Lleida, Alt Pirineu i Aran, el que suposa 14 esdeveniments firals més que l’any 2023, la qual cosa “ens va col·locant ja en xifres pre-pandèmia”.

En el cas d’Autotrac, a més, cal remarcar que s’aprofita per fer “apostes locals per la sostenibilitat, amb la promoció de propostes alternatives o menys contaminants per a la mobilitat personal”, un valor afegit i un motiu més per felicitar els organitzadors del certamen, als quals ha animat a seguir treballant perquè cada cop hi hagi més vehicles elèctrics, híbrids i, especialment, menys contaminants.

La 34a Fira Autotrac-Mercat d’ocasió de la Maquinària Agrícola i Industrial, Automòbils i Furgonetes de Mollerussa, se celebra al llarg d’aquest cap de setmana amb la participació un total de 23 expositors del sector. Les xifres d’enguany, també de superfície ocupada amb 10.500 m2 bruts entre els pavellons firals i una part del recinte exterior, són similars a les de l’any passat , en què va tancar portes amb un centenar de cotxes venuts per un import de gairebé 1,9 milions d’euros i uns 14.000 visitants.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat