Joan Talarn: “La Cooperativa Camp d’Alcarràs és un exemple d’èxit tangible del model d’associacionisme cooperatiu, sense el qual Catalunya no s’explicaria”

COOP. CAMP D'ALCARRÀS-1

COOP. CAMP D'ALCARRÀS-2

COOP. CAMP D'ALCARRÀS-3

COOP. CAMP D'ALCARRÀS-4

El president de la Diputació ha participat a l’acte de celebració del 75è aniversari, durant el qual s’ha homenatjat les persones que han ostentat la presidència al llarg de la història.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assenyat la Cooperativa Camp d’Alcarràs com “un exemple d’èxit tangible del model d’associacionisme cooperatiu”, sense el qual Catalunya no s’explicaria. Talarn ho ha dit aquest dissabte en l’acte de celebració del 75è aniversari d’aquesta cooperativa, que ha tingut com a escenari el Pavelló Polivalent d’Alcarràs.

A més de Talarn, a l’acte hi han participat i assistit l’alcalde d’Alcarràs, Gerard Companys; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín; el president de la Cooperativa Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit i president del grup Fruits de Ponent, Benjamí Ibars; el director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat, Juli Silvestre; el Secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol; i el director de l’IRTA, Pep Usall.

Joan Talarn ha començat la seva intervenció felicitant la cooperativa pels 75 anys de vida d’un projecte que “representa la connexió directa de la gent treballadora d’Alcarràs amb la defensa de la pagesia, l’associacionisme, el benestar de l’entorn rural i el país”, uns valors que travessen l’essència del nostre poble i “conformen els pilars fonamentals” que l’han permès d’avançar com a societat dins d’un continuat i desfavorable context històric.

En aquesta mateixa línia, el president ha apuntat que “Catalunya no s’explicaria sense el model d’associacionisme cooperatiu i la seva disseminació per tots els municipis i les comarques”, un aspecte en el qual la Cooperativa del Camp d’Alcarràs és “un exemple d’èxit tangible, que entroncant amb aquella tradició d’impuls renovador i innovador de la societat catalana, ha perdurat fins als nostres dies, a més transformada en una marca de prestigi com és Fruits de Ponent, amb capacitat de competència al mercat amb marques i holdings de net sentit empresarial”.

Talarn ha volgut acabar posant sobre la taula el fet que, tant la Cooperativa Camp d’Alcarràs com la Diputació de Lleida, “compartim una mateixa voluntat estratègica de desenvolupament de les zones rurals a partir de la promoció dels productes de qualitat i de proximitat sobre la base de la producció sostenible que respecta l’entorn en el qual es desenvolupen projectes de vida”. És per això que s’ha felicitat per un projecte que fa avançar el sector primari i que fa posicionar l’empresa i l’emprenedoria catalanes als marcs i mercats internacionals, però que, pel damunt de tot, “contribueix a la cohesió social i al desenvolupament de les zones rurals”, i té com a base “la qualitat i la proximitat dels seus productes”, amb la qual cosa esdevé “una prioritat” que sempre mereixerà el suport de la Diputació de Lleida.

L’acte, que ha estat conduït per la periodista Mari Pau Huguet, ha començat amb la projecció d’un vídeo commemoratiu dels 75 anys de la Cooperativa. A continuació, s’ha fet un homenatge als ex presidents de l’entitat, alguns d’ells representats per les seves famílies. A tots ells, se’ls ha lliurat una litografia. En acabar, s’ha servit un dinar.

La celebració ha tingut lloc sota el lema ‘75 anys d’essència cooperativa’ en referència al principi de cooperativisme que ha imperant durant aquests 75 anys d’història. Cal recordar, a més, que Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit SCCL va ser la llavor a partir de la qual es va formar el Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, que va recollir l’empenta i la visió dels socis fundadors per anar sumant centenars de persones i famílies al seu ecosistema cooperatiu.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat