Joan Talarn inaugura la Fira Multiartística de Vilamur

firavilamur5

firavilamur7

firavilamur6

firavilamur4

firavilamur3

firavilamur2

firavilamur1

La fira d’artistes del Pallars Sobirà compta amb la participació de 44 artistes i col·lectius aplegats en 17 estands, on desplegaran tota mena d’activitats i entreteniments per als visitants 

Aquesta mostra s’emmarca dins del Terra Roia Arts Festival de Vilamur, que es va iniciar el passat 31 de juliol i s’allargarà fins al 29 d’agost

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest matí la Fira Multiartística de Vilamur. Es tracta d’una fira d’artistes del Pallars Sobirà, amb presència de 44 creadors i entitats que exposen les seves creacions en 17 estands en els quals, a més dels espais expositius, es promou la compravenda d’art de kilòmetre zero. La fira, amb una cinquantena d’activitats previstes, es clourà demà divendres.

En l’acte inaugural, el president de la Diputació ha estat acompanyat per Josep Ramon Fondevilla, alcalde de Soriguera; Carlos Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i Miquel Seguer, director de la Fira.

La Fira Multiartística forma part del Terra Roia Arts Festival (TRaf), un punt de trobada entre artistes i entitats de les diferents disciplines artístiques, enguany amb especial rellevància per l’art fotogràfic i que inclou nombroses activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional de Pallars Sobirà. El TRaf es va iniciar el passat 31 de juliol a Vilamur i altres municipis de la comarca i s’allargarà fins al 29 d’agost.

El president Joan Talarn ha destacat que esdeveniments com aquests són molt importants per promoure el turisme de muntanya, ja que serveixen per mostrar als visitants una altra realitat de la comarca del Pallars Sobirà. “Una realitat més complexa i rica, la qual passa per estar formada per grans artistes tal com es pot veure en aquesta fira, i que, mitjançat l’art contemporani, generen un entramat econòmic i social amb molt de futur.”

En aquest sentit, el president Talarn recorda que és molt important que des de les administracions es doni suport a aquest tipus d’esdeveniments, ja que ajuden a atreure més visitants al territori i a la vegada constitueixen un esglaó més en el desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya, “sempre que es mantingui tal com es fa en l’actualitat, de manera sostenible, respectant l’entorn i promovent els valors de respecte a la natura i els entorns socials singulars”.

Per la seva part, el diputat i alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, ha afirmat que  el Pirineu ja és una obra d’art per si mateix, que inspira els creadors que l’admiren i hi viuen. “Aquesta conjunció d’entorn natural únic i persones amb sensibilitat artística ha de donar com a resultat una projecció del Pallars Sobirà que superi els tòpics del turisme tal com el coneixem fins ara”.

La Fira Multiartística, que s’està duent a terme avui 19 i demà 20 d’agost, compta amb un programa que inclou tota mena d’activitats i entreteniments per als visitants, zones expositives, lúdiques i de restauració, espais infantils i actuacions, entre altres.

Vilamur, 19 d’agost de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat