Joan Talarn felicita Balaguer per haver fomentat l’esport de base, femení i inclusiu mentre ha estat Ciutat del Bàsquet Català

CiutatdelBasquet-Balaguer5

CiutatdelBasquet-Balaguer7

CiutatdelBasquet-Balaguer8

CiutatdelBasquet-Balaguer9

El president de la Diputació de Lleida ha participat en l’acte de cloenda i traspàs a Banyoles d’una capitalitat que Balaguer ha ostentat de manera “magnífica” durant dos anys arran de la pandèmia

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest diumenge en els actes de cloenda i traspàs de la Ciutat del Bàsquet Català, en què Balaguer ha lliurat el relleu a Banyoles.

Els actes han tingut com a escenari el Teatre Municipal de Balaguer i, a més de Joan Talarn, hi han intervingut Ester Guarné, primera tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica i Ocupació de la Paeria de Balaguer; Gemma Vilarasau, segona tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Joventut i Infància de Balaguer; Lourdes Ravetllat, representant territorial de l’Esport a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran; Javier Calles, president de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Basquetbol a Lleida; Ferran Aril, president de la Fundació del Bàsquet Català; Montse Ruiz, presidenta del Club Bàsquet Balaguer; i Jordi Congost, primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports de Banyoles.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha recordat com la pandèmia ha condicionat la capitalitat de Balaguer, però no ha evitat que fos “magnífica” durant els dos anys (2020 i 2021) en què l’ha ostentat, ja que va ser prorrogada degut a les restriccions del primer any.

Una capitalitat, ha precisat, durant la qual s’ha tingut en compte l’elit del bàsquet, però també altres aspectes fonamentals de l’esport, com són “la visibilització de la dona, de les persones amb capacitats diverses i l’esport de base”, perquè l’esport, ha dit Talarn, és “formació de persones”. Uns conceptes, ha remarcat, que estan plenament “alineats” amb els objectius de la Diputació de Lleida, que per primera vegada disposa d’una política ben definida de suport a l’esport lleidatà amb l’objectiu de fomentar l’esport de base, femení i inclusiu.

Per tot plegat, Joan Talarn ha felicitat per la feina feta l’Ajuntament de Balaguer, i especialment la tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Gemma Vilarasau, a la vegada que ha desitjat a Banyoles el mateix nivell d’èxit que s’ha assolit a la capital de la Noguera.

La jornada ha començat amb la projecció d’un vídeo de presentació amb imatges del que ha estat el programa d’actes de Balaguer Ciutat del Bàsquet Català 2020-2021, i posteriorment s’ha pogut gaudir de les actuacions del Club Rítmica Balaguer i del grup de percussió local Bandelpal, que ha ofert una percussió mitjançant pilotes. També s’han lliurat un seguit de reconeixements a ex presidents del Club Bàsquet Balaguer i a institucions vinculades amb Balaguer Ciutat del Bàsquet Català, com han estat el mateix Club Bàsquet Balaguer, la Federació Catalana de Basquetbol, la Fundació del Bàsquet Català i la Diputació de Lleida. L’acte ha acabat amb el traspàs oficial de la Ciutat del Bàsquet Català de Balaguer a Banyoles a càrrec dels respectius representants municipals.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat