Joan Talarn fa l’encesa de la tradicional Tronada de la Festa Major de Solsona

Solsona-web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha efectuat aquest diumenge una visita a Solsona amb motiu de la Festa Major i un dels seus actes principals.

Talarn ha arribat acompanyat de Jordi Latorre, vicepresident primer de la Diputació, i del diputat Albert Bajona, a l’Ajuntament de Solsona, on ha estat rebut amb una trabucada d’honor a càrrec dels Trabucaires de Solsona. Després de rebre la benvinguda per part de David Rodríguez, alcalde de Solsona; de la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón; de la resta de la corporació municipal; i de la Pubilla i donzelles d’honor de Solsona, el president de la Diputació de Lleida ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Posteriorment, tots plegats s’han traslladat, acompanyats per l’Orquestra Patinfanjàs i els gegants, a la Catedral, on han assistit a la Missa concelebrada pel bisbe de Solsona, Xavier Novell. En acabar, han efectuat una visita al claustre de la Catedral abans de desplaçar-se cap a la plaça Major, on han assistit als ballets tradicionals (amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona interpretant la música d’Óssos, Cavallets, Drac, Nans, Ball de Bastons, Àliga i Gegants). Talarn ha estat, a més, l’encarregat de fer l’encesa de La Tronada que ha envoltat la plaça Major. Una ballada de gegants de la ‘final’ (la tradició diu que no es finalitza la ballada fins al defalliment del darrer gegant i amb la presència al balcó de l’alcalde i el convidat d’honor, en aquest cas, Joan Talarn) ha donat pas a un aperitiu previ al dinar institucional de Festa Major, al qual ha assistit el president de la Diputació.

Amb aquesta visita, Joan Talarn ha volgut fer palès el suport de la Diputació al món local, que “és el pal de paller de la nostra societat”, i a les seves festes, que, com la de Solsona, volen promoure “la conservació, la defensa, la transmissió i la divulgació dels senyals d’identitat i del patrimoni històric, cultural i natural del nostre territori”.

 

 

Solsona, 8 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat