Joan Talarn encoratja la Fira de Sant Miquel a seguir creixent com a “punt de trobada i d’intercanvi” amb el suport de la Diputació

El president ha participat avui en l’acte de presentació de la 65a edició del certamen, que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre

La corporació comptarà amb dos estands, un institucional i l’altre dins la mostra ‘Aliments del territori i tu’

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres a la roda de premsa de presentació de la 65a Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit 2019, que ha tingut lloc a la sala de premsa del Palau de Congressos La Llotja de Lleida. L’acte també ha servit per presentar la litografia commemorativa de la Fira, confeccionada pel pintor Joaquim Ureña.

A més de Joan Talarn, a la presentació també hi han intervingut l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i el director de la Fira, Oriol Oró. En el seu parlament, Talarn ha volgut remarcar que la de Sant Miquel “no és una fira més”, sinó que juntament amb la de Sant Josep de Mollerussa, es “la fira en majúscules” i tot un “referent” del sector de la maquinària agrícola i “un importantíssim aparador del territori”.

Entrant més en detall, el president de la Diputació ha remarcat que la Fira de Sant Miquel suposa una oportunitat per donar a conèixer davant del món “la capacitat productiva del territori”, per “visualitzar la importància del sector agroalimentari en el desenvolupament rural i el seu impuls econòmic”, i finalment, per ser “un magnífic punt de trobada, de debat i d’intercanvi del sector”. Per tot plegat, Talarn ha expressat el suport permanent de la Diputació de Lleida al certamen per tal que continuï reforçant aquest paper estratègic.

Joan Talarn també ha detallat quina serà la participació de la Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Promoció Econòmica, a la fira d’enguany, que es concreta en un estand institucional de 128 m2 al Pavelló 3, amb informació al públic sobre la Diputació i els organismes de Promoció Econòmica i Turisme; i un estand de la mostra culinària ‘Aliments del territori i tu’, de 267 m2, al Palau de Vidre. Aquest espai es distribueix a redós de 9 consells comarcals (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell) i al mig un shoowcoking on es realitzaran 24 accions de promoció i difusió de producte agroalimentari, feta per empreses, associacions de productors, denominacions d’origen i restauradors de les terres de Lleida.

En aquest mateix espai es presentaran, el divendres 27 de setembre, les conclusions de la jornada tècnica celebrada el passat mes de març a Bellpuig, Producterra, amb productors agroalimentaris de tot el territori.

La Fira de Sant Miquel se celebrarà del 26 al 29 de setembre amb unes xifres que parlen del 100% d’ocupació, 317 expositors directes, 54.000 m2 de superfície i 60 activitats paral·leles. Enguany destaquen dues missions comercials que tenen com a objectiu la internacionalització del certamen, una amb el consolat de Bielorússia a Barcelona per promocionar la Fira en aquest país, i l’altra amb distribuïdors i importadors de 9 països.

La inauguració oficial es farà el dijous 26 i estarà presidida per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, mentre que la cloenda, el diumenge 29, anirà a càrrec d’Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia del DARP.

Lleida, 18 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat