Joan Talarn elogia l’aposta dels municipis rurals per la recuperació del seu patrimoni històric i paisatgístic i els anima a seguir treballant per consolidar-lo

ciutadilla2

osso

santmarti2

vilanova2

El president de la Diputació de Lleida visita els municipis urgellencs de Ciutadilla, Sant Martí de Riucorb i Ossó de Sió, així com també Vilanova de Bellpuig, del Pla d’Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha elogiat l’aposta dels municipis rurals per la recuperació del seu patrimoni històric i paisatgístic, i els ha animat a seguir treballant per la seva consolidació. El president ha assenyalat que recuperar aquests elements “és recuperar les nostres tradicions i la nostra història, i ens ajuda a entendre amb més profunditat qui som, d’on venim i que volem ser”.

La visita ha començat a Ciutadilla, on el president, acompanyat de l’alcalde, Òscar Martínez, i membres de la corporació municipal i del teixit associatiu del municipi, ha visitat l’arranjament dels murs i l’asfalt del Portal del Gel, malmesos per les fortes pluges de la tardor del 2019. Posteriorment, s’han desplaçat a l’espai museïtzat Casa Valls, un espai que mostra les estances i eines que s’utilitzaven antigament per a les feines del camp i que a la vegada serveix com a galeria d’art  per exposar obres d’artistes residents a la zona de la Vall del Corb. Finalitzada la visita i la posterior signatura del Llibre d’Honor de l’ajuntament, el president i l’alcalde s’han dirigit al Molí Fariner, per visitar les obres de recuperació d’aquest edifici, l’únic que queda dempeus dels tres que existien a Ciutadilla i que van començar el passat mes de juliol.

El president Talarn ha felicitat l’alcalde Òscar Martínez per la seva aposta ferma de recuperació d’aquests elements patrimonials i històrics, “perquè ens defineixen i a la vegada es converteixen en un atractiu turístic que pot contribuir en la millora de l’economia local dels nostres municipis”.

Un cop finalitzada la visita a Ciutadilla, el president de la Diputació de Lleida s’ha dirigit a Sant Martí de Maldà, on ha estat rebut per l’alcalde i president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, i membres de la corporació municipal. Talarn ha visitat l’ajuntament i l’església, la qual compta amb pintures de l’artista mural targarí Josep Minguell. Talarn ha destacat la importància del municipi de Sant Martí de Riucorb, “perquè té un territori viu i amb molt de futur, capaç d’arrelar la gent a aquest territori. Sant Martí és un clar exemple de què significa tenir municipis rurals pròspers, i això és gràcies a la tasca que s’està duent a terme des de l’ajuntament”.

Un cop entrada la tarda, el president Talarn s’ha desplaçat a Ossó de Sió. L’alcalde del municipi, Antoni Gilabert, i els membres de la corporació municipal, han agraït al president els plans econòmics de la Diputació de Lleida, amb els quals han pogut arranjar la Plaça Major, l’antic forn de Bellver, el parc d’entrada del municipi i la torre romana de Castellnou.

Joan Talarn ha finalitzat la jornada a Vilanova de Bellpuig, amb l’alcaldessa Dolors Pascual i regidors i regidores del municipi. El president els ha animat a seguir treballant per un municipi pròsper i els ha recordat que els pobles rurals són els que més pateixen el perill del despoblament que pot acabar repercutint en una retallada de serveis cap la seva ciutadania. “És important buscar fórmules que ajudin a potenciar la seva economia local i l’aposta per la recuperació del patrimoni històric i paisatgístic, així com la millora d’equipaments  municipals pot generar el dinamisme econòmic i social necessari per fomentar l’arrelament al territori”.

Urgell, 15 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat