Joan Talarn elogia el compromís de Josep Espar i Ticó amb la Lleida que ha ajudat a crear consciència nacional catalana

IMG_9383

IMG_9388

L’empresari i activista cultural rep el Premi Canigó dins la 52 edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat avui en el lliurament del Premi Canigó de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Josep Espar i Ticó, polític, advocat i activista cultural i social amb casa pairal a Balaguer tot i haver nascut a Barcelona el 1927.

Josep Espar i Ticó formà part dels equips fundadors del diari Avui, la revista Cavall Fort i la discogràfica Edigsa, impulsora de la Nova Cançó catalana; intervingué en la campanya ‘Volem bisbes catalans’, i fou un dels primers fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya l’any 1974.

En aquest homenatge de la 52 edició de la UCE a Josep Espar i Ticó han participat el president de l’UCE, Jordi Casassas, i el filòsof Jordi Sales, qui ha fet la semblança del Premi Canigó d’enguany.

Joan Talarn ha destacat de Josep Espar i Ticó el seu compromís amb la identitat pròpia de Catalunya i, especialment, amb Lleida, exercint de balaguerí i ajudant a desbaratar, amb d’altres intel·lectuals catalanistes, aquell intent del ‘leridanismo’ dels primers anys del franquisme de voler integrar la ciutat de Lleida i bona part del Segrià a l’Aragó.

Per a Talarn, Josep Espar i Ticó “entén a la perfecció el paper i la transcendència que representa la cultura i la llengua d’un país en la construcció del que en diem consciència nacional”.

El propi Josep Espar i Ticó, de 92 anys d’edat, ha ressaltat que el Congrés de Cultura Catalana, de la qual fou gerent entre 1975 i 1977, ha estat la seva contribució de la qual més orgullós se sent de cara a la construcció dels Països Catalans.

Prada de Conflent, 18 d’agost de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat