Joan Talarn elogia el campus de l’ETSEA com a punta de llança de la transformació i digitalització del sector primari català

ETSEA_03

ETSEA_04

ETSEA_01

El president de la Diputació de Lleida visita el Campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari, que l’any 2022 celebrarà 50 anys d’activitat docent amb una comunitat acadèmica de 200 professors i un miler d’estudiants


 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest matí el campus Agroalimentari, Forestal i Veterinari de la Universitat de Lleida (UdL), elogiant l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) com “la punta de llança de la transformació i la digitalització del sector primari català”. Talarn ha elogiat els esforços en investigació puntera que fa la comunitat de l’ETSEA, ja que “la recerca innovadora és bàsica perquè després el teixit empresarial pugui portar a la pràctica tot allò que s’ha assajat al món acadèmic i, de manera col·laborativa, puguem contribuir al canvi del sistema econòmic lleidatà, que s’ha de fonamentar en transformar el nostre sector primari en un ecosistema de bioeconomia circular altament digitalitzada”.

 

El president Joan Talarn ha visitat aquest matí el campus de l’ETSEA, els laboratoris, la seva biblioteca, els serveis veterinaris i la planta pilot d’aliments, de la mà del director del campus, Jordi Graell, que ha estat acompanyat pel cap d’Estudis de Qualitat i Coordinació, Jaume Arnó; la cap d’Estudis de Gestió i Planificació, Cristina Fernández; la sotsdirectora de Relacions Internacionals, Romi Pena; la sotsdirectora de Divulgació i Transferència, Gemma Oms, i el sotsdirector de Veterinària/Ciència i Producció Animal, Joaquim Balcells. En la visita també han participat el vicepresident quart, Ferran Accensi, i el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert.

 

Joan Talarn ha felicitat els membres del campus pel fet que el proper curs celebraran 50 anys d’activitat acadèmica. Les primeres classes d’Agrònoms es van fer el curs 1972-73, producte de la col·laboració històrica de la Diputació de Lleida amb els estudis al voltant de l’agricultura, segons ha posat de manifest el director del campus, Jordi Graell, que ha recordat que l’origen d’aquest campus està en la compra, per part de la Diputació, d’una finca per fer una escola d’agricultura l’any 1925.

 

A l’actualitat, la comunitat acadèmica del campus d’ETSEA la composen 200 professors i un miler d’estudiants, amb un reconeixement internacional de la seva tasca de recerca com acrediten, entre d’altres, l’Academic Ranking of World Universities 2021 (ARWU) i el Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2021. La Universitat de Lleida està entre les 51-75 millors del món en recerca en ciència i tecnologia dels aliments, sent la primera de les universitats catalanes i la quarta de l’Estat en aquest àmbit. En ciències agrícoles, se situa entre les 101 i les 150 millors; en veterinària, entre la 151 i la 200; i en ecologia, entre les 201 i la 300.

 

Per al president de la Diputació, “aquest posicionament demostra que el món acadèmic lleidatà està netament alineat amb la visió de la transformació econòmica de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, ja que en forma part del grup del G-6 que ho està impulsant juntament amb la Diputació, la Generalitat, la Paeria de Lleida i les cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega”.

 

Lleida, 5 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat