Joan Talarn destaca les tradicions com a eina de cohesió social a l’entorn rural a la Diada Festiva de la Mare de Déu de la Cabeza de Vila-sana

VILA-SANA-1

VILA-SANA-2

VILA-SANA-3

VILA-SANA-4

El president de la Diputació de Lleida ha assistit a la celebració i ha estat nomenat Confrare d’Honor.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat nomenat Confrare d’Honor per la Confraria de la Mare de Déu de la Cabeza de Vila-sana. El nomenament s’ha fet efectiu aquest diumenge durant els actes de la XX Diada Festiva de la Mare de Déu de la Cabeza, que han tingut lloc a la capella de la Casa Vella de Vila-sana, on el president de la Diputació ha destacat les tradicions com a eina de cohesió social a l’entorn rural.

Talarn, que ha estat acompanyat pel vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, i per la diputada Rosa Maria Perelló, ha estat rebut per l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà; per la presidenta de la Confraria, Lorena Jurado; Rafel Panadés, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell; i José Crespín, subdelegat del Govern espanyol a Lleida, entre d’altres.

Plegats han assistit a una Missa catalana i andalusa presidida per Francesc Conesa, bisbe de Solsona, i cantada pel Coro Romero i Jara de la Casa de Andalucía de Lleida i pel Coro de Dones de Vila-sana. Durant l’ofici s’ha efectuat la benedicció i imposició d’insígnies als nous confrares, entre els que hi havia Joan Talarn. En acabar la Missa, l’Esbart Dansaire Sícoris ha ofert una exhibició de balls populars Catalans, i posteriorment s’ha servit un aperitiu a peu dret per al assistents (700 persones).

Cal recordar que la Mare de Déu de la Cabeza va arribar a Vila-sana l’any 1702 provinent d’Andújar (Jaén). Va ser portada per la duquessa de Sessa, gran devota d’aquesta verge. Des d’aquell moment, la Mare de Déu de la Cabeza es va convertir en copatrona de Vila-sana i la seva figura és venerada cada any durant la darrera setmana d’abril, coincidint amb la data en què se celebra a Andújar la Romería de la Virgen de la Cabeza. Es tracta, doncs, d’una festa molt arrelada a Vila-sana i que en aquesta ocasió ha aplegat prop d’un miler de persones d’arreu de Catalunya.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat