Joan Talarn destaca l’aposta decidida i capdavantera de Fruits de Ponent en matèria de recerca i desenvolupament

Fruits_Ponent01

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha assistit aquest dissabte al Dinar de Final de Campanya de la Fruita d’Estiu de Fruits de Ponent, celebrat a la Central de Confecció de la firma, a Alcarràs, un àpat que ha aplegat els socis, sòcies i equip de l’entitat.

 

Talarn, que ha estat acompanyat per la diputada Rosa Pujol, ha estat rebut per Sebastià Escarp, president del Grup Fruits de Ponent; Manel Ezquerra, alcalde d’Alcarràs; David Massot, president del Consell Comarcal del Segrià; Josep Presseguer, director general de Fruits de Ponent; membres del Consell Rector de la firma i altres alcaldes i regidors de municipis on Fruits de Ponent hi té seu cooperativa, com ara La Portella (Carles Català), Benavent (Toni Carré) i Alcanó (Xavier Prunera). Durant el dinar, que ha aplegat 300 persones, s’ha fet un acte de reconeixement als dos treballadors que compleixen 25 anys a l’empresa, i als set que enguany es jubilen.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha expressat la seva satisfacció per poder assistir a l’acte d’una cooperativa que “és l’exemple d’una de les consecucions socials i econòmiques més importants que ha viscut el nostre país des de principis de segle XX i fins a l’actualitat”, ja que considera Fruits de Ponent com hereu i continuador “de l’associacionisme agrari, cooperatiu, sindical o mutualista” que va esdevenir “l’eix vertebrador de la capacitat productiva del nostre país”.

 

El president ha recordat que, entre les accions d’acompanyament institucional que es fan des de la Diputació de Lleida en el camp de l’emprenedoria i l’empresariat, estan instituïts els Premis als Millors Projectes Empresarials, una distinció que l’any 2015 va recaure, en l’apartat de Responsabilitat Social Corporativa, a Fruits de Ponent “per un pla de responsabilitat social innovador, de desenvolupament social, de preservació del medi i de desenvolupament sostenible”.

 

Talarn també ha destacat l’aposta decidida que Fruits de Ponent fa “en Recerca i Desenvolupament, amb les col·laboracions amb la UdL, la participació a l’IRTA i la societat investigadora Fruit Futur”, i ha volgut remarcar el fet que aquesta aposta es produeix “quan la recerca privada és encara excessivament limitada a Catalunya, quan la transferència de coneixement no té un trasllat prou significatiu entre universitat i empresa”. És en aquest context que Fruits de Ponent “té en marxa projectes d’investigació sobre la fruita dolça, la qualitat de la fabricació de préssec i pera en conserva, també sobre l’eficiència hídrica de les plantacions o l’obtenció de noves varietats de poma, pera, préssec, etc”.

 

Per tot plegat, Talarn ha conclòs que “tota aquesta acció en coneixement situa clarament el grup cooperatiu en una de les posicions més avançades del sector i el converteix en una potent i eficaç eina de progrés i desenvolupament econòmic, social i territorial”.

 

El president de la Diputació no ha volgut acabar sense fer esment a “la capacitat d’adaptació a la realitat canviant de l’àmbit rural i el lliure mercat” que moltes de les cooperatives han hagut d’afrontar, tard o d’hora, al llarg de la seva història. Per tant, 27 anys després de la seva fundació, Fruits de Ponent s’ha convertit en “un referent d’èxit per a tot el sector”, un èxit que ha atribuït “al factor humà”, personificat en els socis cooperatius, les juntes directives i els presidents.

 

Lleida, 19 d’octubre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat