Joan Talarn destaca FiraTàrrega com “un projecte de país” per dinamitzar les arts escèniques i ser un motor econòmic

FiraTàrrega_web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dijous en l’acte inaugural de FiraTàrrega 2019, celebrat a La Llotja de Tàrrega i que ha estat presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga.

Joan Talarn ha estat acompanyat pels diputats Francesc Sabanés, Rosa Maria Perelló i Carles Gibert, i abans de l’acte inaugural han efectuat un recorregut pels estands de La Llotja acompanyant la consellera Vilallonga, Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, Fernando Cerón, subdirector general de Teatro y Circo del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM), i Anna Giribet, directora artística de FiraTàrrega.

Tots ells han participat posteriorment en l’acte oficial d’inauguració. En la seva intervenció, Talarn ha destacat el suport ininterromput de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs a FiraTàrrega durant els 39 anys de vida d’un certamen que és un projecte dinamitzador la indústria de les arts escèniques del país i “un motor econòmic que enriqueix el nostre territori”, amb una especial menció per la tasca de promoció de grups lleidatans que fa.

En aquest sentit, Talarn ha recordat que “enguany, gaudirem dels espectacles i actuacions que presenten vuit companyies de les comarques de Lleida com ’Toc de fusta’, Júlia Farrero, la Baldufa, Holoqué, Sound de Secà, Rauxa, Foradelugar i Glòria Ribera”. Tot plegat converteix FiraTàrrega en “un projecte de país” que aposta pel territori, per la comarca de l’Urgell i més concretament per Tàrrega.

Posteriorment, han efectuat una visita a l’exposició ‘Llorenç Corbella, escenògraf’, ubicada a la Sala Marsà, i a l’exposició ‘Algoritmes firals’, de Pilar Rosado, que es pot veure a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. L’estada a Tàrrega del president de la Diputació de Lleida ha acabat a la plaça Major, seu de l’espectacle inaugural, que enguany ha estrenat format i ha consistit en una conversa en què, sota el títol ‘Espai públic: transformació social, resistència, creació’ s’han abordat els usos socials i els usos artístics de l’espai públic. En
aquesta conversa inaugural hi han intervingut el filòsof Xavier Antich i la directora del Mercat de les Flors i coreògrafa Àngels Margarit, en un debat que ha estat moderat per Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La conversa ha donat pas a la representació, al mateix indret, de ‘Finale’, de la companyia Delrevés Dansa Vertical, una peça de dansa vertical basada en les premisses estètiques i conceptuals de la dansa clàssica.

Tàrrega, 5 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat