Joan Talarn destaca a la inauguració de la nova plaça 1714 el compromís d’Artesa de Segre amb Catalunya

ARTESA SEGRE-0

ARTESA SEGRE-1

ARTESA SEGRE-2

ARTESA SEGRE-3

La denominació de l’espai va ser escollida mitjançant una consulta popular impulsada per l’Ajuntament

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la plaça 1714 d’Artesa de Segre.

Talarn ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa, Maria Cusola, per Mingo Sabanés, ex alcalde d’Artesa de Segre, pel president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, i per la resta de la corporació municipal. Des d’allí s’han traslladat a peu a la nova plaça, on han procedit al descobriment de la placa de la nova plaça.

El president de la Diputació ha aprofitat el seu parlament per, d’una banda, felicitar l’Ajuntament i tot el poble per inaugurar i fer el bateig de la plaça 1714, i de l’altra, per fer aquest bateig amb el nom que els veïns i veïnes han decidit mitjançant una consulta popular impulsada per l’Ajuntament.

En aquest sentit, Talarn ha recordat que la denominació de plaça 1714 s’afegeix a altres existents al municipi i que tenen el mateix caire, com carrer Onze de Setembre i plaça de la Nació Catalana, amb la qual cosa es fa palès el compromís d’Artesa de Segre amb Catalunya, en entendre que “el procés d’alliberament nacional es fa a base d’acumulació, de dates i de forces, i no substituint unes per unes altres”.

Més enllà del nom, el president de la Diputació ha volgut destacar que aquesta plaça és un element més que ajuda a millorar la qualitat i les condicions de vida dels veïns i veïnes, un nou espai “per fer poble” i mantenir una xarxa de relacions socials forta, i d’aquesta manera contribuir a recuperar veïnatge i afrontar amb garanties el repte de l’arrelament de les persones.

La plaça 1714 està situada a la confluència dels carrers Mare de Déu del Salgar i Jesús Santacreu. En una primera fase de les obres, executada l’any 2017 i amb un cost de 70.000 euros, es va adequar una zona per fer exercici i salut adreçada als usuaris adults. La segona fase es va dur a terme durant l’any 2020 i va consistir en la urbanització de la resta de la zona, la instal·lació d’un parc infantil i la millora de l’espai per a adults. Aquesta segona fase va tenir un pressupost de 122.000 euros, finançats a parts iguals per l’Ajuntament i la Diputació de Lleida.

Un cop acabades les obres, i malgrat que l’espai ja era conegut com a plaça 1714, l’Ajuntament va impulsar una consulta popular telemàtica per tal d’escollir el nom definitiu, una consulta que al final va decidir respectar la denominació que tenia durant el procés de construcció.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat