Joan Talarn assisteix al Concurs de Gossos d’Atura del Pallars

20220821 Gossos Atura Llavorsi 302-1

L’esdeveniment ha tornat a Prats de la Coma, Llavorsí, després de dos anys sense celebrar-se a conseqüència de la pandèmia  

Llavorsí ha tornat a gaudir avui, diumenge, del seu tradicional Concurs de Gossos d’Atura del Pallars, una activitat que es va veure ajornada els dos darrers anys a conseqüència de la pandèmia per la Covid.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach; el diputat Josep Ramon Fondevilla; l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal; Antoni Flores, diputat al Parlament de Catalunya; Miquel Caminal, senador; i alcaldes de municipis veïns.

Al concurs, dividit en dues proves, han entrat en competició pastors amb els millors gossos d’atura provinents de França, País Basc, País Valencià, Balears i Catalunya.

Després de gairebé quatre hores de competició, el guanyador final ha estat el pastor balear Miquel Adrover amb el gos Checo.

Talarn ha declarat després de l’entrega de trofeus que “activitats com aquestes són un homenatge als gossos com als ramats, que cada cop n’hi ha menys i han de ser una oportunitat econòmica per al territori i una oportunitat ecològica. Tots aquests focs que hem patit aquest estiu, si comptéssim amb més ramats, possiblement, no passarien amb la freqüència que està passant ara”.

Així mateix, durant tot el cap de setmana, Llavorsí ha estat l’epicentre de la celebració de la dotzena edició de la Fira de l’Ovella, amb mercat de productes d’artesania i agroalimentaris i degustacions.

Llavorsí, 21 d’agost de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat