Joan Talarn assenyala Municipalia com el principal fòrum de debat per a les alcaldies i aplaudeix la seva aposta per la sostenibilitat

Diputació_Cloenda Municipalia_1

Diputació_Cloenda Municipalia_2

Diputació_Cloenda Municipalia_3

Diputació_Cloenda Municipalia_4

El president ha participat en la cloenda d’un certamen en què la Diputació ha posat l’accent en la necessitat d’impulsar polítiques combinades per frenar el despoblament rural 

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest dijous en l’acte de cloenda del 21è Saló Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals-Municipalia i del 5è Innocamping, certamen que s’ha celebrat dels del passat dimarts a les instal·lacions de Fira de Lleida.

L’acte s’ha celebrat Saló Segrià del Palau de Vidre i ha estat presidit per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà. A més de Joan Talarn, hi han intervingut l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i s’ha comptat amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i del director de Fira de Lleida, Oriol Oró. La representació de la Diputació s’ha completat amb les diputades Helena Martínez i Maria Burrel, i el diputat Paco Cerdà. La cloenda ha inclòs una visita al recinte firal i la signatura de Laura Vilagrà al Llibre d’Honor.

Joan Talarn ha iniciat la seva intervenció destacant que Municipalia ha demostrat un cop més que és “el principal certamen dedicat al municipalisme català”, motiu pel qual ha felicitat l’organització, Fira de Lleida, i totes les administracions implicades, així com la tasca de totes les empreses que han presentat els seus serveis als municipis, facilitant que les alcaldies puguin complir el principal dels seus objectius, que no és altre que “assolir la felicitat dels seus conveïns”.

El president de la Diputació ha volgut posar en valor l’aposta dels expositors per l’ús de les energies netes i les construccions sostenibles, així com la seva dedicació tant als ajuntaments més grans com als més petits. També ha fet una referència al saló Innocampig i a la seva proposta de promoure el turisme familiar i al costat de la natura i amb orgull.

Talarn ha remarcat que, durant el certamen, les administracions també s’han alineat amb aquesta pauta de sostenibilitat i eficiència energètica, i que en el cas de la Diputació s’ha posat l’accent en l’aportació d’idees i accions futures encaminades a “frenar el despoblament amb polítiques combinades sobre connexions digitals, urbanisme i habitatge”. Gràcies a això, Municipalia ha esdevingut, ha dit, “un dels fòrums de debat més transcendents per a les alcaldies”, fins al punt que la Diputació ha convertit el seu estand institucional en una mena “d’oficina d’informació a les alcaldies” on s’ha ofert una atenció personalitzada.

En aquest sentit, el president ha acabat recordat que, en aquesta legislatura, la Diputació ha consolidat el repartiment dels ajuts als municipis “sobre bases objectives i equitatives”, però sense deixar de banda “les peculiaritats de cada poble”, que han de ser ateses i tingudes en compte precisament per no perdre cap dels ajuts als que tenen dret.

Lleida, 21 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat