Joan Talarn assenyala l’oli com un dels “identificadors culturals” de Lleid

Presentació Oli Nou_4

Presentació Oli Nou_1

Presentació Oli Nou_2

Presentació Oli Nou_3

Ho ha dit en l’acte de presentació de l’oli nou de la DOP Les Garrigues i de la nova campanya de comunicació del Consell Regulador, celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha presidit aquest divendres la presentació de l’oli nou amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues i de la nova campanya de comunicació del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues.
L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, on Talarn ha estat acompanyat d’Estefania Rufach, vicepresidenta segona de la Diputació i de l’IEI, Carles Gibert, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació (PROMECO), i del diputat Joan Gilart, mentre que el Consell Regulador de la DOP Les Garrigues ha estat representat per una àmplia delegació del seu Consell Regulador encapçalada pel seu president, Enric Dalmau. També hi han assistit el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; i representants del sector i de les cooperatives de la DOP. L’acte ha acabat amb una visita a l’exposició de l’oli nou instal·lada al Pati de l’IEI i amb un tast, una activitat que s’ha obert al públic.
En la seva intervenció, Joan Talarn ha posat l’accent en el fet que l’acte d’avui s’ha celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el “centre irradiador de la cultura de les comarques de Lleida”, perquè l’oli, més enllà del seu valor econòmic i de la importància que té en el sistema productiu, és “un dels identificadors culturals de les nostres terres”.
És identificador d’una cultura “mil·lenària”, basada en una terra d’oliveres, en paisatges diversos, en la pedra seca i en la feina de moltes persones, i que dona com a resultat un producte d’alta qualitat. La millor prova de que aquest oli és el millor ambaixador de les terres de Lleida és que la Diputació en regala a les visites institucionals, ha recordat Talarn.
Per tot plegat, el president ha volgut felicitar la Denominació d’Origen i les cooperatives per una feina en la que comptaran sempre amb el suport de la Diputació per acompanyar-los i seguir presentant “amb orgull allò que sabem fer millor que els altres”.

D’altra banda, Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la Denominació Protegida Les Garrigues ha destacat la qualitat dels productes que produeixen i que a més busca l’excel·lència, ja que el valor de l’oli va més enllà del preu que es pugui pagar ja que, dintre l’ampolla hi ha altres valors com de cultura, tradició, qualitat o seguretat alimentària.

Lleida, 26 de novembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat