Joan Talarn assenyala l’esport com una “escola de valors” i com un “agent de dinamització social i vertebració territorial”

Talarn-Reconeixement esportistes_web

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres en l’acte de reconeixement als esportistes i entitats de Lleida 2018, que s’ha celebrat al Teatre de la Llotja de Lleida sota l’organització de la representació territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Talarn ha estat acompanyat pels diputats Jordi Verdú i Rosa Pujol en un acte en què també hi han participat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el representant territorial d’Esports, Joan Segura; i el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat el bon nivell de l’esport lleidatà, tant pel que fa a la base com a l’alta competició, un èxit que ha atribuït a l’esforç individual i també al compromís de les entitats i clubs, que treballen “no en funció d’uns resultats”, sinó “d’uns valors educatius i formatius”. Així, també ha volgut destacar l’esport inclusiu on ha assegurat que “l’esport és de tothom i per això treballem des de la Diputació perquè tothom en pugui fer”. També ha reconegut les fites aconseguides per l’esport femení, on ha destacat que “a la província tenim molt de potencial”.

El president també ha volgut manifestar el seu compromís i el de la corporació amb el món de l’esport a través del Pla de Suport de la Diputació, centrat principalment en l’esport base i amateur i que s’articula en una doble vessant: com a escola de “futurs esportistes, però també de futurs ciutadans”, i com a “agent de dinamització social i de vertebració territorial”.

En aquest sentit, Talarn ha detallat que el suport de la Diputació busca col·laborar amb totes les iniciatives dels clubs, federacions i consells esportius, però també pretén fer aportacions als ajuntaments i consells comarcals per tal que aquests puguin millorar els equipaments esportius. A nivell de país, el repte és contribuir, des del territori, al “futur model esportiu que volem per a Catalunya”, basat en els valors de compromís, solidaritat i igualtat, tot plegat sense oblidar tampoc el suport als esportistes d’alt nivell, que ajuden a “fer visible les comarques de Lleida al món”.

Aquesta era la quinzena edició dels guardons, en què s’han lliurat distincions a 187 esportistes, equips i clubs lleidatans. Concretament, els esportistes individuals (154, amb 96 homes i 58 dones) han rebut un gravat de l’artista Eugènia Besora. La resta de premiats han estat 5 clubs i 28 equips, dels quals 22 eren masculins, quatre femenins i dues mixtes. El genet Albert Hermoso i la ciclista Ramona Gabriel han estat distingits com els millors del 2018. Cal destacar també el premi honorífic lliurat a Manel Solans, un dels impulsors d’aquesta gala, que ha mort aquest any.

 

 

Lleida, 25 de setembre de 2019

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat