El president de la Diputació de Lleida ha participat en la inauguració de la Jornada d’Educació 360 a Territoris Rurals, celebrada al Castell de Verdú
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte a l’acte d’inauguració de la Jornada d’Educació 360 a Territoris Rurals, que s’ha celebrat al Castell de Verdú.
A més de Talarn, l’acte ha comptat amb les intervencions de Marta Domènech, coordinadora d’Aliança Educació 360, entitat organitzadora de la iniciativa; Georgina Procter, alcaldessa de Verdú; Sebastià Mata, vicepresident de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA); Enric Aragonès, director de l’Aliança Educació 360; i Eduard Trepat, coordinador tècnic de l’ARCA. També hi ha estat present la coordinadora d’Aliança Educació 360, Marta Domènech.
En el seu parlament, Joan Talarn ha remarcat que, si alguna demarcació entén les necessitats de l’entorn rural, aquesta és sense dubte la de Lleida, ja que la meitat dels seus pobles tenen al voltant dels 500 habitants. És per això que, al parer del president de la Diputació, a Lleida sabem “què significa integrar l’experiència d’aprendre a temps complert en el dia a dia”, perquè “els nens i nenes dels nostres pobles mantenen un lligam molt especial amb el seu entorn, tant el paisatgístic com el social”. Una proximitat física que ajuda a que els principis bàsics que s’aprenen a l’escola tinguin un reforç en “allò que veiem i vivim a casa, íntimament lligat a la terra”.
Per tot plegat, l’entorn rural esdevé “un context més amable que facilita posar en pràctica el concepte de l’educació 360” i “pot ajudar a sistematitzar idees i rutines a aplicar en entorns una mica més grans de dimensions”, motiu pel qual Talarn ha animat a “esmerçar esforços en l’educació de les petites persones que han de garantir el futur ple d’oportunitats de les nostres comarques”.
L’objectiu de la jornada era conscienciar i vertebrar els ecosistemes educatius rurals més enllà de l’escola rural i des d’una mirada d’educació 360, tot fomentant l’educació a temps complet i l’aprenentatge al llarg de la vida a les comunitats educatives rurals. Durant la sessió de treball s’ha presentat l’estudi ‘Per una Educació 360 als territoris rurals. Caixa d’eines per impulsar l’Educació 360 als entorns rurals’, que ha comptat amb col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya. Pel que fa al bloc d’experiències, hi han participat el Projecte Escola Miret de Soses, la Cooperativa Terram, l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, i el Projecte de dinamització de l’Ajuntament de Viladamat.
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat