El president ho ha manifestat durant la inauguració de les Jornades Apícoles de Camarasa ‘El gust de l’or dolç de la Noguera’, que se celebren aquest cap de setmana i el vinent
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dissabte a l’acte inaugural de les Jornades Apícoles de Camarasa ‘El gust de l’or dolç de la Noguera’, durant el qual ha assenyalat la mel com un exemple paradigmàtic d’allò que pretén la nova marca Gust de Lleida impulsada per la Diputació.
A més de Joan Talarn, a l’acte hi han intervingut l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, el president de l’associació Apicultors Lleidatans Associats (ALLA), Josep M. Bonet, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat a Lleida, Jaume Feixa. També han assistit alcaldes i alcaldesses de la Noguera.
Les jornades formen part de l’aposta de l’Ajuntament de Camarasa per impulsar un turisme responsable, de proximitat i desestacionalitzat, que posi en valor el patrimoni natural i humà del territori, una tasca en la que també s’alinea la nova marca Gust de Lleida impulsada per la Diputació de Lleida per promoure els productes agroalimentaris de qualitat del territori.
A aquest fet s’ha referit precisament Joan Talarn en la seva intervenció, tot dient que les jornades posen “el gust de la mel, el Gust de Lleida, en primer pla de les nostres oportunitats com a municipis rurals”. El president ha recordat que aquest nou segell impulsat per la Diputació té com a objectiu “dignificar la qualitat de tot el cicle de qualsevol aliment propi de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran”, des del moment que es cultiva, es fa créixer, es transforma, es cuina i es serveix a taula, i també s’ha referit al fet que el cartell d’aquestes jornades apícoles “és el primer que porta incorporat la marca Gust de Lleida”.
Unes jornades que, a més, tenen la virtut de congregar en elles diferents oportunitats per a Camarasa, perquè, d’una banda, la població és la seu d’Apicultors Lleidatans Associats, i de l’altra, les jornades vinculen una activitat econòmica amb l’atractiu de l’entorn d’un municipi que és pol d’atracció de turistes que cerquen precisament aquesta relació amb la natura.
Organitzades per l’Ajuntament de Camarasa i Apicultors Lleidatans Associats (ALLA), les jornades apícoles ‘El gust de l’or dolç de la Noguera’ se celebren aquest cap de setmana i el vinent amb el centre d’operacions al Casal de Camarasa i amb l’objectiu de donar a conèixer el món apícola en totes les seves dimensions. L’esdeveniment s’emmarca dins la iniciativa ‘12 mesos, 12 paisatges’ de la Generalitat de Catalunya, que durant el mes d’abril se centra en la mel com a producte protagonista de la comarca.
El programa d’actes inclou visites als abellars, tallers familiars, exposició i venda de productes apícoles, demostracions d’extracció de mel, xerrades divulgatives i tastos de mel artesana. També hi ha showcookings amb mel a càrrec de cuiners locals i apicultors, sense oblidar que diversos restaurants del territori oferiran durant tot l’abril plats amb mel a les seves cartes i menús, en col·laboració amb l’ALLA.
Camarasa, 5 d’abril de 2025
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat