Joan Talarn reivindica la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt com un esdeveniment de País

fira del torro 3

fira del torro1

fira del torro2

fira del torro4

El president de la Diputació de Lleida ha inaugurat la mostra que tindrà lloc durant tot el cap de setmana en aquest municipi urgellenc.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest matí la 33a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, acompanyat l’alcaldessa del municipi, Silvia Fernàndez i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, a més del president del Consell Comarcal de l’Urgell, Francesc Lluch, i alcaldes i alcaldesses de poblacions veïnes.

Talarn ha definit aquesta mostra com un esdeveniment de país “perquè és senya d’identitat d’un poble, de tot el poble català, de la Catalunya sencera que es projecta al món” i per aquesta raó aquest municipi urgellenc serà durant tot el cap de setmana la capital de la Catalunya singular “ja que ningú sap fer el torró i la xocolata a la pedra com la feu a Agramunt”.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat també l’aportació d’aquest municipi urgellenc a la literatura, la història i les arts plàstiques del nostre país, recordant que enguany se celebra el centenari de l’agramuntí Guillem Viladot i remarcant la singularitat de l’aportació a les arts plàstiques de Josep Guinovart. “Agramunt també ha sabut revolucionar la nostra llengua i la literatura gràcies a Guillem Viladot, el qual tornarem a posar en primera línia dilluns a l’Arxiu Històric de Lleida, amb l’exposició dels seus escrits més personals i singulars. I parlant de singularitat, recordem també a Josep Guinovart, qui també va innovar des de la tradició plàstica i va revolucionar la nostra forma de mirar l’art universal”.

Així doncs, el president de la Diputació de Lleida ha remarcat la capacitat que té Agramunt i la seva gent per innovar i per la cerca permanent de qualitat, fent d’aquest municipi la capital de la Catalunya més dolça. “En els moments de confusió i tristor conjuntural que vivim al país, aquest Agramunt dolç avui ens aporta el punt de coratge que necessitem per no rendir-nos davant l’adversitat i tornar a manifestar sense rancúnies ni febleses el nostre compromís, dels que estem disposats a no defugir de responsabilitats, el nostre compromís, reitero, de posar-nos a disposició de Catalunya i la seva gent.

La Fira del Torro i la Xocolata a la Pedra té lloc al Pavelló Firal d’Agramunt, el qual està dividit en diferents recintes. El pavelló dolç és l’espai dedicat als torronaires amb IGP Torró d’Agramunt, acompanyats d’altres expositors del món del dolç, el qual compta amb un programa d’activitats a l’Aula del Gust amb els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça. Al pavelló agroalimentari s’hi poden trobar productes agroalimentaris locals. I l’Aula de Tast, on hi ha les presentacions de productes i tasts guiats. Tampoc hi falta l’espai de la Cuita, on es pot veure com s’elabora el torró d’Agramunt.

En el marc de la mateixa Fira, durant tot el mes d’octubre se celebrarà el 7è aniversari de la Ruta Gastronòmica que permetrà redescobrir el torró i la xocolata en els plats que prepararan restaurants de la demarcació de Lleida. Una iniciativa gastronòmica que reivindica l’ús culinari de dos ingredients en cap cas estacionals.

Agramunt, 8 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat