Joan Talarn assenyala la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt com un dels majors referents del fet firal lleidatà

Fira_Torró_web

Fira_Torró02

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte l’acte inaugural de la 31a edició de la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que se celebra durant el cap de setmana.

Joan Talarn ha arribat acompanyat pel vicepresident quart Ferran Accensi i pels diputats Mercè Carulla i Rosa Maria Perelló a l’Ajuntament d’Agramunt, on ha estat rebut per l’alcalde, Bernat Soler, la directora de la Fira, Tamara Lombardo, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, i altres alcaldes de la comarca i regidors del consistori. Després de signar el Llibre d’Honor a la Sala de Plens, s’han traslladat a la plaça del Torronaire, on han visitat diferents establiments i botigues fins que han arribat al Taller Virginias, on el president de la Diputació ha inaugurat el nou obrador. Posteriorment, s’ha procedit a la inauguració oficial de la XXXI Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, davant del Monument al Torronaire.

En la seva intervenció, Talarn ha definit la Fira com un certamen que s’ha convertit en “un magnífic aparador industrial, comercial i artesanal d’Agramunt” i en un dels referents més potents de la proposta firal de les nostres terres, “que contribueix a l’economia del territori”. Concretament, aquest 2019 se celebren 210 certàmens a les comarques de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran, 11 més que l’any passat.

Talarn ha volgut destacar també el “pòsit cultural del municipi” explicant que Agramunt té la singularitat de tenir dues fundacions artístiques de primer nivell com són l’Espai Guinovart d’Art Contemporani i Lo Pardal, de la Fundació Guillem Viladot, i ha afegit que, si li sumem “la Fira més dolça” de Catalunya, Agramunt es converteix en una “especificitat” en tot el territori de Lleida. En aquest context, Talarn ha anunciat que l’Institut d’Estudis Ilerdencs està ultimant de cara al Nadal una exposició i l’edició d’un catàleg sobre l’obra de l’escriptor, poeta i humanista Guillem Viladot, del que enguany es compleixen els 20 anys de la seva mort.

Així també, el president de la Diputació ha volgut destacar el caràcter emprenedor de la gent per l’altíssima qualitat i especificitat dels productes de proximitat, com el torró i la xocolata d’Agramunt, assegurant que “podem assumir la internacionalització com a estratègia de creixement”.

Acabats els parlaments, s’ha fet una ofrena floral al Monument al Torronaire a càrrec dels Torronaires d’Agramunt, i tot just després, s’ha procedit a la Trencada del torró a càrrec del president de la Diputació de Lleida i de l’alcalde d’Agramunt. Posteriorment, la comitiva s’ha traslladat al recinte firal, on han efectuat una visita pels estands.

Aquesta Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra acull 75 expositors, 115 parades al carrer i 12 food trucks i compta amb una trentena de degustacions, tallers i ponències que giren entorn del torró, la xocolata a la pedra i altres productes de proximitat.

Com en cada edició, passaran els millors professionals de la cuina i la pastisseria amb l’objectiu d’atansar el seu mestratge darrere els fogons al públic. Enguany destaca la presència dels cuiners Marc Ribas i Jordi Cruz, que presentaran les seves respectives novetats culinàries elaborades amb xocolata a la pedra i torró. El certamen també celebra enguany la V edició de la Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra.

 

 

Agramunt, 12 d’octubre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat