Joan Talarn assenyala FiraTàrrega com a exemple de projecció de la singularitat i per ser “un projecte de territori”

Fira Tàrrega_1

Fira Tàrrega_2

Fira Tàrrega_3

Fira Tàrrega_4

El president de la Diputació ho ha dit en l’acte inaugural de “la fira de les arts escèniques de carrer més important del sud d’Europa”

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat aquest dijous la capacitat de FiraTàrrega per fer partícip del seu èxit a totes les terres de Ponent, en el que és un exemple de “projecció al món de la nostra singularitat”.

Talarn, que ha estat acompanyat dels diputats Cristina Morón i Òscar Martínez i de la cap de l’oposició, Rosa Maria Perelló, ho ha dit durant l’acte inaugural de FiraTàrrega 2023, que s’ha celebrat a La Llotja de la capital de l’Urgell i en el qual, a més del president de la Diputació, hi han pres part Alba Pijuan, presidenta del CA de FiraTàrrega i alcaldessa de la ciutat; Edgar Garcia, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC); Joan Francesc Marco, director general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM); i Natàlia Lloreta i l’Anna Giribet, directora executiva i directora artística de FiraTàrrega, respectivament.

En la seva intervenció, Joan Talarn ha començat agraint el fet de ser davant “la fira de les arts escèniques de carrer més important del sud d’Europa”, en el que és “un dels exemples més clars de que Lleida és una terra d’oportunitats perquè sabem projectar al món la nostra singularitat i ens representa a tots, a totes les terres de Ponent”. En aquest sentit, el president de la Diputació ha recordat com, l’any 1981, Tàrrega va fer una aposta agosarada pel teatre de carrer, i “en va fer una singularitat, i d’aquesta singularitat en va fer una oportunitat”.

Un altre dels indicadors de qualitat de FiraTàrrega és, segons Talarn, el fet de superar els quatre dies de programació per convertir-se en referent i atractiu de moltes companyies, que anunciaran els seus muntatges amb l’afegit d‘Estrenats a FiraTàrrega’ com a reclam més que suficient per al públic.

Per tot plegat, el president ha felicitat l’organització i l’Ajuntament de Tàrrega no només per l’èxit passat i present, sinó per la il·lusió i els esforços esmerçats ja en edicions futures, sobre les quals ja s’està parlant per superar les propostes d’avui pensant precisament “en clau de territori”, perquè “FiraTàrrega és un projecte de territori” i el seu èxit és “l’èxit de totes les terres de Ponent”.

L’acte ha començat amb una visita institucional a La Llotja, guiada per Mike Ribalta, cap de l’Àrea de Professionals de FiraTàrrega, i a continuació s’han fet els parlaments inaugurals. Posteriorment s’han desplaçat a la plaça Major, davant l’Ajuntament, per assistir a l’espectacle de dansa ‘Sonoma’, de La Veronal.

Aquesta serà la 42a edició de FiraTàrrega, que oferirà fins diumenge un total de 229 representacions de 46 muntatges escènics i espectacles, amb 45 companyies participants i 25 estrenes.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat