Joan Talarn assenyala el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià com a exemple d’agent dinamitzador de la cultura i del patrimoni

Llardecans-SegriaEstudi1

Llardecans-SegriaEstudi3

Llardecans-SegriaEstudi5

Ho ha dit durant l’acte inaugural de les Jornades El Segrià a Estudi, que se celebren a Llardecans

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dissabte la inauguració d’El Segrià a Estudi-Novenes Jornades d’Estudi del Segrià, que se celebren a la Sala del Ball de Llardecans sota l’organització del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià i l’Ajuntament de la població.

Talarn, que ha estat rebut per Carme Pinyol, alcaldessa de Llardecans, i Quintí Casals, president del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, ha expressat la seva satisfacció per participar en unes jornades la transcendència de les quals abraça tota la comarca del Segrià, i ser-hi, a més, com a president de la Diputació però també de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, “un dels principals agents de dinamització cultural i de preservació del patrimoni arquitectònic, artístic i intel·lectual de les comarques de Lleida”.

Malgrat l’imprescindible paper impulsor del fet cultural que han d’exercir les institucions, Talarn ha remarcat que és la societat la que ha d’aportar i produir propostes, iniciatives i accions que neixen des de la base, del substrat cultural, social o acadèmic de la societat. És aquí on s’alineen jornades com la d’avui i la tasca que estan duent a terme entitats com el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, ja sigui per iniciativa pròpia o en col·laboració amb altres entitats de la comarca, que ajuden a entendre amb més profunditat “qui som, d’on venim i cap on anem”.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha volgut posar en valor la recerca local (l’estudi, la classificació, la catalogació, la recuperació o la divulgació patrimonial), un camp vastíssim, obert i amb moltíssimes possibilitats d’investigació, així com el fet que es comenci a treballar amb una visió estratègica i allunyada de la improvisació.

Aquesta era la novena de les Jornades d’Estudi del Segrià i suposava el retorn de la trobada a la presencialitat, ja que en l’edició del 2020, que ja estava previst fer-la a Llardecans, es va haver de reconduir al format virtual degut a les restriccions de la pandèmia. En aquesta ocasió es presenten un total de 23 treballs relacionats amb algun municipi del Segrià o amb el conjunt de la comarca administrativa, i els autors els van desgranant al llarg del matí i de la tarda d’avui.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat