Joan Reñé visita la Sala B, un nou espai virtual que es destinarà a sala d’exposicions del Gargar Festival de Penelles

GarGar_Penelles_WEB

GarGar_Penelles_SLI

El certamen ja té a punt tots els detalls de cara a la seva tercera edició, que se celebrarà aquest cap de setmana

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat per l’alcalde del municipi de Penelles, Eloi Bergós, ha visitat el nou espai cultural de Penelles, denominat Sala B i que serà destinat a sala d’exposicions del Gargar Festival de Murals i d’Art Rural que se celebra del 4 al 6 de maig.

Es tracta d’un espai tàctil i virtual que s’ha rehabilitat a l’edifici de l’antiga Germandat del municipi, on l’usuari podrà interactuar amb l’obra dels artistes. La rehabilitació ha tingut el suport de la Diputació de Lleida.

La primera exposició que de manera monogràfica acull la “Sala B” de Penelles està dedicada a l’artista francès Zeso WF, un dels creadors més influents a escala mundial dels grafits i el muralisme. L’exposició porta per títol ‘New York Penelles’.

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha estat acompanyat en la seva visita a Penelles per diferents diputats de la corporació. Després de la inauguració de la Sala B, la comitiva de la Diputació, acompanyats per l’alcalde i també diputat Eloi Bergós, han fet un recorregut pel poble de Penelles, on han pogut observar les creacions d’edicions anteriors del Gargar Festival i ha saludat artistes que avui ja estan treballant amb vista a aquesta nova edició que se celebra del 4 al 6 de maig.

El festival es caracteritza pel vincle que es crea entre els veïns i els participants i la gran implicació dels habitants, que ofereixen als artistes allotjament gratuït a canvi d’una obra d’art. A més, reben tot el material que necessiten. La temàtica ha de ser el món rural –es defugen les reivindicacions–, l’autor ha de fer una estada al poble entre una setmana i quinze dies i pot tornar a fer el manteniment de la seva creació. A la primera edició es van pintar 25 murals i a la segona, més de 30.

Durant el cap de setmana, tothom podrà gaudir de la fusió d’art, música, cervesa artesana i menjar ràpid i de qualitat amb els food trucks, a més de tallers relacionats amb diferents disciplines artístiques. Seran tres dies en què es duran a terme intervencions artístiques i culturals sobre 900 m2 de paret en espais públics per millorar el poble, apropar l’art a tothom i donar més recursos a la seva gent.

Els artistes que enguany estamparan la seva signatura a les parets del municipi seran Jorge Rodríguez Gerada, Monkeybird, Kinmx, Dzia, Third, Projecto Matilha, Danny Rumbl, Taker One, Harry James, Mon Devane, Tim Marsh, Nuno Alecrim, Wild Welva, Ione, Vorja Sánchez, Yantrart Desing, Oriol Arumí, Eslic, Valverde, Kekone, Llukutter, Valentí Gubianas, Ocor Lalala, Swen Schmitz i la Gerrilla del Gilda.

Per facilitar l’estada als visitants, l’Ajuntament de Penelles ha habilitat el Càmping Gargar, una zona d’acampada amb gespa i un espai per a caravanes

 

Penelles, 3 de maig de 2018

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat